≫ 

Zvezda nije bila u ovoj situaciji: Može li do titule posle 1:1 u finalu i dva meča na gostovanju? (ANKETA)

Crveno-beli došli u poziciju da moraju da pobede bar jedan meč u Podgorici

  • 13

Košarkaši Crvene zvezde igraju u petak u Podgorici treći meč finala plej-ofa ABA lige protiv ekipe Budućnosti (21.00 Arena sport). Trenutni rezultat je 1:1 u finalnoj seriji, a šampion će biti ekipa koja dođe do tri pobede. Zanimljivo je da je Zvezda prethodne tri sezone osvajal titulu prvaka ABA i Srbije, ali nijednom nije bila u situaciji da je 1:1 u finalu. Zvezda je u ABA ligi dobijala Cedevitu i Megu sa po 3:0 ili 3:1, ali je uvek imala 2:0 u finalu.

>>> Fudbalski stadion je mali za meč Budućnosti i Zvezde: Nezapamćeno interesovanje navijača za duele u Morači

Što se tiče domaće Superlige poslednje tri godine protiv Partizana i FMP-a Zvezda je dobijala sa 3:0 i 3:1, tako da će ovaj put mladi tim i trener Alimpijević biti na velikom ispitu.

VIDEO: Navijač Zvezde napao igrače Budućnosti posle meča u Beogradu

Poslednji put kada je Zvezda imala 1:1 u finalu pa je osvojila titulu bilo je davne 1998. godine kada se sastala sa FMP-om, ali je to bila neka druga liga i neki drugi igrači, a FMP je vodio kao klub upravo današnji predsednik Zvezde, Nebojša Čović.

Alen Omić centar Zvezde u buketu igrača Budućnosti Foto: Tanjug/Filip Krajinčanić

I sada kao i tada igraju na gostujućem terenu dve utakmice. Tada su pobedili u Železniku i sa 3:1 došli doi titule, a sada ih čeka puna Morača u Podgorici što neće biti nimalo lako. Međutim, sada je pritisak i na Budućnosti koja ima imperativ da na svom terenu pobedi.

I sam trener Zvezde Dušan Alimpijević kaže da je najvažnije da se obezbedi povratak u Beograd, ako bar ne može da se uzme titula u Podgorici.

Nema mesta velikim rečima, znamo zašto idemo u Podgoricu, da u najmanju ruku vratimo seriju u Beograd. Kao što je naš rival došao do jednog brejka, ne vidim zašto i mi ne bismo uradili isto to.

- Sve utakmice protiv Budućnosti su bile gotovo na jednu loptu, kada pogledate gotovo da nema koš razlike u ova četiri meča. I u narednoj verujem da će odlučivati jedna lopta, jedan posed-  rekao je trener crveno-belih.

Oteževajuća okolnost je što Zvezda ove godine nije dobila u Podgorici, a od četir meča Đetići su dobili tri.

VIDEO: Dan kada je ceo Pionir skandirao Alenu Omiću, a on je podigao pesnicu ka mestu gde sede Delije

(S. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • goran

    12. april 2018 | 16:52

    buducnost je realno bila bolja i u 2. utakmici. prednost za buducnost zbog domaceg terena.

  • Звезда¥[][][]®€£®[][]()()¢¢

    12. april 2018 | 13:32

    Звезда и може, и мора и има шансу. Не могу само они који немају никакву ситуацију, и никакву шансу, они који годинама не знају шта је финале АБА. Ма тек сваке друге године улазе у полуфинале, то им мах...

  • Marko

    12. april 2018 | 15:37

    Ja cu sledecu igrati dvojku 1.8 pa sad, videcemo ;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA