≫ 

Dosije Kešelj: Gde je Marko bio celu sezonu, zašto nije igrao i zbog čega je sada dobio šansu? (VIDEO)

Krilo Crvene zvezde pokazao kvalitet na prvom meču Superlige na kome je dobio dobru minutažu

  • 33

Kada je Marko Kešelj (29), osvajač Evrolige sa Olimpijakosom, nekadašnji reprezentativac Srbije sa Mundobasketa 2010. (četvrti na svetu), prošle godine došao u Zvezdu, navijači su bili zadovoljni, jer su znali šta mogu da očekuju od vihornog krila. Marko je poznat kao dobar šuter, trojkaš, iskusan jer je igrao za Olimpijakos, osvajao Evroligi, ali volšebno ove sezone odigrao je samo 7 utakmica u ABA ligi sa proseko od 7,4 minuta. Bez ikakvog dobrog objašnjenja.

>>> TRI bitne stvari koje je Filip Čović doneo Zvezdi! (FOTO) (VIDEO)

Na prvo pitanje novinara oko njegovog neigranja Alimpijević je rekao:

- Svako konkuriše za tim pred svaku utakmicu na isti način. Kešelju ne ide u prilog što nema treninga među utakmicama, gde bi stvari mogle drastično da se promene.

>>>Čović: Povratak mog sina u Zvezdu je bila trenerova ideja, Bjelicu pitam - gde si bio 34 godine?

- Već sam rekao da je Marko igrač koji je sa nama od početka, sa sjajnim ponašanjem, kao veliki Zvezdaš ima veliki respekt svih nas u stručnom štabu i navijača i to vrlo poštujem. Samo, moram da priznam da uvek prvo pazim na teren i da mi je to najvažnije-objasnio je šef struke Zvezde tokom sezone.

Marko Kešelj u prodoru protiv igrača Mornara Foto: KK Crvena zvezda

Na startu sezone Kešelj je propustio nekoliko utakmica iako nije bio povređen. Nije bio u timu protiv Makabija u Beogradu, kao ni na gostovanju Himkiju u Rusiji, kao ni na gostovanju Cedeviti u Zagrebu. U Areni je bio uz ekipu, ali ''u civilu'', i sedeo je pored klupe sa povređenim Nemanjom Dangubićem.

Direktor kluba Davor Ristović je tada objasnio:

- Marko je deo ekipe kao i svi ostali igrači, sada nije bio u 12, što ne znači da neće biti već na narednoj utakmici. To je odluka trenera i on će odlučiti kojih 12 igrača će igrati svaku utakmicu - rekao je Ristović.

Da nije bio u formi, ušao bi do Nove godine: Marko Kešelj igrao samo na startu sezone Foto: KK Crvena zvezda

Ove sezone su šansu dobijali Dangubić Feldin i Davidovac na poziciji trojke, a Milko Bjelica i Matijas Lesor na poziciji četvorke. Iako Kešelj nije klasična četvorka mogao bi da bude od koristi u nekim trenucima utakmice. Posle povrede Dangubića jasno je bilo da se mora naći neki bek up na tom mestu. Kešelj je bio idealan, ali i dalje nije igrao.

Na kraju sezone Bjelica je napustio ekipu jer nije odigrao na zadovoljavajućem nivou. Lesor je totalno podbacio u finišu sezone, kao i Feldin i Davidovac, a naročito u finalnoj seriji sa Budućnošću.

Trener Zvezde Dušan Alimpijević savetuje igrače na tajm-autu Foto: Buducnost VOLI

Posle resetovanja i odlaska Enisa i Bjelice, Kešelj je odjednom dobio šansu. Kao da je neko Alimpijeviću skrenuo pažnju da ima i šampiona Evrolige u timu.

Na prvom meču protiv Mladosti iz Zemuna Kešelj je ma parketu proveo 23 i po minuta, što je ubedljivo najviše do sada, i za to vreme nanizao 15 poena, od čega tri trojke i na to dodao i četiri skoka. Na konstataciju da se rastrčao, u svom stilu, kroz osmeh, je za Žurnal odgovorio:

- Malo sam produvao dizne. Moramo da budemo svesni toga, da što pre zaboravimo sve što je bilo i da to ne dozvolimo. Igramo u Crvenoj zvezdi i ko nije znao, sada sigurno zna šta to znači. Sezone se završava 18. juna ili dan-dva dana ranije, nema vraćanja nazad i plakanja za prosutim mlekom.

- Ostao je još jedan trofej i za nas je on sada sve. Tako smo postavili stvari kada smo se vratili iz Podgorice i verujem da je svima u svlačionici to kristalno jasno - rekao je Kešelj.

Otkud sad to da Kešelj dobije šansu? Verovatno će ti biti pitanje za trenera Dušana Alimpijevića na nekoj od press konferencija. Ali, možemo samo da naslutimo da je rešio da posle slabih igara prvih igrača proba da od Kešelja koji je odmoran i neistrošen dobije novu energiju za utakmice.

Pogledajte i video u kom Bogdan Bogdanović otkriva najveću istinu NBA lige: 

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RADAN

    20. april 2018 | 15:52

    Keselj je zasluzio da igra i bolji je od pola tima koji su igrali,kakao je vodio ekipu i kakav je strucnjak Alimpijevic vidi se po tome sta je ove sezone osvojio.Covica je doveo u ekipu Zvezde da bi se ulizao da ne dobije otkaz u Zvezdi.Medjutim ubedjen sam da ukoliko Alimpijevic ostane za trenera i naredne sezone izgubice Zvezda publiku jos vise.

  • Zvezda bg

    20. april 2018 | 20:28

    Glupi Alimoijevic da mu je dao koji minut protiv Buducnosti mozda bi bilo i drugacije. Jednostavno niko nije mogao nista pogoditi Jankovica forsirao a ovaj mu vrati sa katasteofalnom igrom u oba pravca.Moje je misljenje da je Keselj bio u stanju da pogodi neke suteve za tri sto bi u konacnici bio drugi rezultat. Zato posle svih odlazaka Alimpijevic je trebao prvi pa ostali. Da ne kazem m... Iz zvezde

  • Gringo

    20. april 2018 | 15:46

    Jos jedan podatak da on nije trener za Zvezdu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA