≫ 

Senzacija u Čačku, Borac pobedio Zvezdu!

Crveno-beli odigrali najslabije ove sezone, Čačani od početka do kraja vodili protiv evroligaša

Imamo senzaciju sezone - Borac je pobedio šampiona Srbije, favorizovanu Zvezdu!

Ekipa Jovice Arseića nadigrala je evroligaša i potpuno zasluženo mu nanela prvi poraz ove sezone u KLS-u, rezultatom 70:63 u sjajnom ambijentu čačanske hale gde su crveno-beli odigrali možda i najslabiji meč u čitavoj sezoni.

Koliko slabo, govori i podatak da su domaći igrači sredinom treće deonice imali nestvarnih 18 razlike (46:28) protiv renomiranog rivala koji je posebno indisponirano i haotično delovao u prvom poluvremenu ubacivši samo 26 poena za taj period meča.

Tek u poslednjoj četvrtini, serijom 10:0, Zvezda je najavila uzbudljivu završnicu, ali su Čačani trojkama prekaljenog Marinovića i Todorovića odbili nalet Beograđana i doneli veliku radost svojim navijačima.

Filip Čović je opet bio najbolji kod Zvezde, povukao je ekipu u poslednjoj četvrtini, meč je završio sa 18 poena, dok je jedini preostali "dvocifreni" bio je Kešelj sa 10...

Borac posle tri kola A grupe ima maksimalan učinak ispred Zvezde koja ima 2-1.

BORAC - CRVENA ZVEZDA 70:63 (23:17, 14:9, 18:15, 15:22)

BORAC ČAČAK: Stojadinović 12, 10 sk, Čarapić 5, Balaban 2, Dimić 11, Radulović 6, Popović, Pešaković 13, Prlja 6, Gavrilović, Todorović 6, Marinović 6, Kutelšić 3

CRVENA ZVEZDA: Ročesti 8, Lazić 3, Janković 7, Dobrić, Feldin 3 (1-7 za tri), Kešelj 10, Čović 18, Omić 8, Jovanović, Davidovac 3, Lesor 3, Radanov.

Treneru, ništa ovo ne valja: Branko Lazić i Dušan Alimpijević Foto: MN PRESS

Čačani su već jednom ove sezone "iscedili" igrače Zvezde, bilo je to u četvrtfinalu završnog turnira Kupa u Nišu, tada su izgubili posle produžetka, ali sada su dočekali trijumf koji ih stavlja na top poziciju pred nastavak sezone.

Lideri Borca protiv Zvezde bili su Nikola Pešaković sa 13 poena, Marko Stojadinović sa 12 i Miloš Dimić sa 11 poena, ali pobednik je čitav tim koji je dao poslednji atom energije da se Zvezda svede na 26 poena za poluvreme, 7/28 za tri, 13/26 za dva poena...

Alimpijević će imati mnogo toga da popriča sa igračima i kada je reč o slobodnim bacanjima, koje su gosti danas izvodili, blago rečeno, očajno - 16/31!

Sa takvim procentima protiv ekstra motivisanog Borca i sjajne publike nije se moglo.

Promašivali su crveno-beli u prvom poluvremenu u serijama, obruč kao da se smanjio svaki put kada bi igrači gostujućeg tima uputili šut, dok su sa druge strane Čačani kvalitetnom kolektivnom igrom, ali i lucidnim individualnim rešenjima, pronalazili način da dođu do poena.

Nervoza se uvukla u Zvezdine redove, ništa nije polazilo od ruke Beograđanima, pa je razlika rasla iz minuta u minut - do najvećih 18 poena sredinom treće deonice (46:28).

Nisu crveno-beli uspevali da istope razliku sve do sredine poslednje četvrtine, kada su Čović i Ročesti pokrenuli seriju 10:0, sveli minus na samo pet poena, ali Čačani su u utorak imali odgovor za svaku pretnju šampiona.

Trojka Marinovića "legla" je u jeku najvećeg naleta Zvezde, za 62:56 tri i po minuta pre kraja, odmah je uzvratio Čović istom merom (62:59), a onda je Todorović sa gotovo istog mesta odakle i Marinović bacio u delirijum Čačane hicem za tri, za konačni slom Zvezde (67:59) u "najkošarkaškijoj" hali van Beograda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dreka

    24. april 2018 | 22:55

    Anketa!!! Ko je bolji tj gori trener: Dušan Alimpijević Ili Miroslav Djukić

  • mile

    24. april 2018 | 20:00

    raspad sistema nema sta. ne pomazu ni najnovija pojacanja.

  • anonim

    24. april 2018 | 22:27

    Sok je alimpijevic tu prestajem da pratim zvezdu u kosarci cak i na vestima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA