≫ 

Novi Sale Đorđević se rađa u Zvezdi: Neverovatan koš uz zvuk sirene za juniorsku titulu (VIDEO)

Zoran Paunović je fenomenalnom partijom, ali i maestralnim košem u produžetku u poslednjoj sekundi doneo crveno-belima titulu

  • 2

Juniorska ekipa Crvene zvezde osvojila je titulu prvaka Srbije, pošto je u izuzetno dramatičnoj utakmici u produžetku pobedila Megu sa 84:82 (u regularnom delu bilo je 73:73), pogotkom Zorana Paunovića uz zvuk sirene.

Ovaj koš je neodoljivo podsetio na Aleksandra Saleta Đorđevića, koji je gotovo identično pogodio čuvenu trojku protiv Hrvatske na EP u Španiji 1997. godine.

Junak utakmice postigao je ukupno 31 poen i bio je najefikasniji i najzaslužniji za trijumf, a pratio ga je Tomašević sa 20 poena, dok je jedan od junaka bio Lakić sa dve trojke u produžetku.

U vrlo neizvesnoj utakmici, u kojoj su crveno-beli u nekoliko navrata imali i dvocifrenu prednost, i igrali bolje, posebno u prvom poluvremenu (završeno rezultatom 47:43) domaćin turnira se rezultatski vratio u meč serijom 13:2 na isteku treće deonice, pa je u poslednjoj četvrtini viđena vrlo tvrda utakmica u kojoj se igralo koš za koš (rezultat četvrtine 10:8).

Ekipa Mege je bolje otvorila produžetak i povela 77:73. Klupa Zvezde je zatražila tajm-aut, a u igru je ušao Lakić, i ta izmena ispostavila se vrlo važnom za nastavak i konačan ishod utakmice.

Profunkcionisao je napad i šut crveno-belih, dve trojke ubacio je upravo Lakić, jednu Paunović, koji je nakon pogotka uz faul i ubačeno slobodno bacanje Marjanovića, pogodio za konačnih 84:82 i veliko slavlje crveno-belih u dvorani „Mega Factory"!

Crveno-beli  juniori su ovim krunisali sjajnu sezonu u kojoj su već osvojili kvalifikacioni turnir Adidas Next Generation, izuztno jak turnir u Pragu.

Kruna sezone ipak može da bude osvajanje juniorskog turnira Evrolige u dvorani "Aleksandar Nikolić” za 10 dana.

VIDEO: Nebojša Čović o šansama da Zvezda ipak zaigra u Evroligi

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gale

    6. maj 2018 | 19:04

    Bravo momci. Sve cestitke!!!

  • N N

    6. maj 2018 | 20:37

    Porediti nekog klinca sa legendom svetske kosarke su nebuloze. Jedan je Sale Djordjevic ponikao u skoli velikana Evropske i svetske kosarke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA