Na Gruziju i Nemačku bez Jokića! Selektor Đorđević objavio spisak za predstojeće kvalifikacione mečeve (FOTO)

Đorđević kontaktirao igrače koji se će se priključuti reprezentaciji do 20. juna

  • 5

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Aleksandar Ðorđević, obavio je razgovore sa svim kandidatima za treći "prozor" u kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine. U pitanju su utakmice protiv reprezentacija Gruzije i Nemačke.

Ðorđević je pozvao 25 košarkaša, među kojima su i igrači iz NBA lige, Miloš Teodosić, Boban Marjanović i Nemanja Bjelica. On je napravio dogovor sa svima u vezi sa priključivanjem reprezentaciji, pa će se prva grupa okupiti 15. juna, a ostatak tima pet dana kasnije.

>>>Pobedi ili idi kući, nema nazad: Čanak objasnio na koji način Partizan mora da igra sa Zvezdom!

Odluka stručnog štaba o igračima koji će igrati protiv Gruzije i Nemačke zavisiće i od povreda, kao i od statusa igrača u njihovim klubovima (neki igrači pregovaraju oko promene sredine).

Miloš Teodosić bi trebalo da ponovo predvodi reprezentaciju Srbije u predstojećim mečevima Foto: Tanjug/AP

- Košarkaški savez Srbije, kao i uvek, razume lične i klupske obaveze igrača, da su iza njih iscrpljujuće sezone, ali očekuje da i oni razumeju potrebe nacionalnog tima i doprinesu koliko mogu dobrim rezultatima. Kao organizacija smo dužni da se prilagodimo novim okolnostima, kao i sistemu takmičenja na koji nismo mogli da utičemo - navodi se na sajtu KSS.

>>>Zvezda zbog Veličkovića plaća kaznu od 84.000!

Uoči utakmica u Gruziji (29. jun) i protiv Nemačke u Novom Sadu (2. jul) planirane su dve kontrolne utakmice zatvorenog tipa (21. i 23. jun).

Selektor Ðorđević je sa igračima razgovarao i o četvrtom "prozoru" koji će se održati od 13. do 17. septembra ove godine, kada reprezentacija Srbije nastavlja kvalifikacije za Svetsko prvenstvo i očekuje se da bude još jača kada se oporave povređeni igrači, a možda i računa na one iz NBA lige.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ocajno pero

    30. maj 2018 | 15:56

    Bravo za selektora. Kada je trebalo da igra on je otkazao sada mozemo i bez njega pa dokle got stigli. Igranje u dresu sa drzavnim grbom treba da bude najveca cast i ponos. Ko got jednom otkaze, a nihe povredjen i moze da igra nikada ga vise ne treba zvati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA