≫ 

Kokoškov doveo bivšeg centra Zvezde na probu!

Dušan Ristić će tokom letnje lige pokušati da se izbori za mesto u postavi Sansa

  • 0

Prvi pik minulog drafta Deandre Ejton dobiće neočekivano društvo u Sansima, saigrača iz Arizone, srpskog centra Dušana Ristića.

Ristić i Ejton su sjajno sarađivali u NCAA ligi, sjajne role nisu prošle nezapaženo, pa je i Ristić na kraju završio u taboru NBA ligaša, gde će pod komandom Igora Kokoškova pokušati da se izbori za ugovor što neće biti nimalo lak izazov za bivšeg centra FMP Železnika i kratko Crvene zvezde.

>>> Ni Divac, ni Kokoškov: Luka Dončić izabran kao 3. pik, odmah je prosleđen drugom klubu na ludom NBA draftu! (FOTO) (VIDEO)

Ovu informaciju preneo je američki novinar blizak situaciji u Sansima, Džordan Šulc.

Ristić je, kao što je poznato, četiri sezone igrao u ekipi Arizone pod palicom Šona Milera, na dobro poznatom je terenu tako da prelazak na viši nivo košarke ne bi trebalo da bude nešto potpuno novo za talentovanog košarkaša.

Poslednje dve godine Ristić je imao zapaženu minutažu, od osam minuta u proseku u drugoj godini došao je na 22 i 27, koliko je imao u prethodnoj sezoni.

Beležio je u proseku po meču 12.2 poena i 6.9 skokova, sjajno je pritom sarađivao sa gorepomenutim Ejtonom koji je pomeren na poziciju "četvorke" da bi Ristićev učinak došao do punog izražaja na njegovoj prirodnoj poziciji.

Videćemo kako će se Ristić snaći kod kokoškova, ali jedno je sigurno, njegov dalji napredak je zagarantovan sa sjajnim srpskim trenerom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA