≫ 

Svet bruji o srpskim košarkaškim talentima: Pecarskom predviđaju top 10 na NBA draftu, Petrušev novi Jokić!

Srpski centarski dvojac predvodio je juniorski tim do zlatne medalje na Eurobasketu u Letoniji

  • 11

Juniorska košarkaška reprezentacija ostvarila je veliki uspeh osvajanjem zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Letoniji. Praktično, udarni dvojac ovog tima je odbranio titulu od prošle godine iz Bratislave, a to su Pecarski i Petrušev koji su sa generacijom 1999. godište bili prvaci Evrope.

Pecarski (18, 208) je dominirao u finalu sa 34 poena i 13 skokova, a inače je tokom turnira imao odličan učinak, 18 poena ubacio je Litvaniji, 23 Velikoj Britaniji, 28 Crnoj Gori, 23 Ukrajini, 20 Nemačkoj i 27 Francuskoj u polufinalu.

Najbolji igrač Evrope do 18 godina: Marko Pecarski Foto: fiba.basketball

Prosek poena na šampionatu 24,7 i 11 skokova pokazao je da imamo novu zvezdu srpske košarke. Na društvenoj mreži twitter su već posle finala počeli hvalospevi za Pecarskog i priče kako će biti među prvih 10 pikova na draftu 2019.

Filip Petrušev (18, 210) je drugi centar našeg tima, a on je ubacio u finalu 29 poena, dok je na novou celog šampionata imao prosek od 21 poen i 8,7 skokova uz 3,1 asistenciju. Svet je oduševljen lakoćom kojom igra ovaj momak, a podseća ih na Jokića, s tim što Petrušev voli i da zakucava, za razliku od centra Nagetsa.

Njih dvojica su kombinovano ubacili 320 poena od 676 koliko je cela reprezentacija Srbije ubacila.

Momci, najbolji smo u Evropi: Zagrljaj posle osvojene zlatne medalje Foto: fiba.basketball

Da li smo dobili centre za budućnost, nadamo se da jesmo, jer su njih dvojica bili u vrhu svih statističkih parametara, preko poena, skokova i procenata šuta za dva poena.

Ipak, sada je najvažnije kako će se razvijati u klubovima, to jest na koledžu, jer Petrušev živi u Americi, igra za koledž Gonzaga.

Sada je najbitnije da se razvijaju u pravom smeru, smeru ka seniorskoj košarci. Pecarski će morati da se izbori u Partizanu za minutažu u ABA ligi i Evrokupu u konkurenciji moćnih stranaca. Tu ćemo videti kakvo je njegovo telo i da li može da prati modernu košarku ili se mora sačekati još koju godinu.

Osim osvojenog prvog mesta i zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Letoniji, srpski juniori su bili u centru pažnje i prilikom dodele pojedničanih nagrada za najbolje igrače šampionata.

Za najkorisnijeg igrača Evropskog prvenstva u Rigi proglašen je Marko Pecarski. Pored MVP titule naš centar našao se i u idealnoj petorci gde je svoje mesto našao i Filip Petrušev. Pored njih najbolju postavu šampionata čine još Artrus Žagars (Letonija), Nikita Mihajlovski (Rusija) i Žoel Adžaji (Francuska)

Kao po običaju šutka na kraju meča za proslavu titule: Foto: fiba.basketball
Ima li ko jači?: Zlatni juniori prvaci Evrope Foto: fiba.basketball
Još jedno leto, još jedno zlato.. Srpski juniori poziraju sa medaljom Foto: fiba.basketball
Šampionski zagrljaj Foto: fiba.basketball
Trofej u rukama kapitena Srbije Dalibor Ilić Foto: fiba.basketball
Oooooooooooooo šampioniiii Foto: fiba.basketball
Fotografija za večnost Foto: fiba.basketball
Foto: fiba.basketball
Foto: fiba.basketball

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S

    6. avgust 2018 | 11:55

    Samo da nam se pojavi neki dobar plejmejker jer za sada nemamo umesto Teodosica neku zamenu na vidiku

  • mix

    6. avgust 2018 | 13:14

    Sve cestitke nasim mladicima koji su zadivili Evropu! Da se zna,Srbija je najbolja!carski, Petrusev ce biti asovi svetske klase,naravno moraju nastaviti vredno da rade.

  • Miroslav perkovic

    6. avgust 2018 | 12:21

    .konacno da partizan ponov ima igraca za nba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA