Ako hoćemo na Mundobasket, više nemamo pravo na kiks: Ovo je preostalih 5 finala za košarkaše Srbije u kvalifikacijama!

Zakomplikovali smo sebi put ka Kini 2019. godine

  • 21

Košarkaši Srbije poraženi su od Grčke sa 70:63 u kvalifikacijama za Mundobasket 2019. godine sa i time su značajno ugrozili plasman na veliku smotru naredne godine.

Sada su se Nemci i Grci izdvojili na prvom i drugom mestu naše grupe L, gde od 7 mečeva imaju isto toliko pobeda, dok naša ekipa sada ima skor od 4:3 i nalazi se na poziciji broj tri.

Sada naš tim ima veoma tešku situaciju da do kraja kvalifikacija sačuva to treće mesto koje vodi u Kinu 2019. godine, a koje nam ugrožavaju Izrael i Gruzija koji imaju pobedu manje.

Naš tim nije mogao da računa na nekoliko NBA zvezda tokom ovog "prozora" i nije nastupio u najjačem mogućem sastavu. Nikola Jokić je otkazao, a na raspolaganju Saletu Đorđeviću nisu bili ni Miloš Teodosić i Boban Marjanović, kojima Klipersi nisu dali "zeleno svetlo" da se priključe reprezentaciji.

Naredni meč Srbija igra već u nedelju 16. septembra u Pioniru protiv Estonije, koja je na začelju tabele sa dva boda iz sedam kola.

Ali, ključni meč za Orlove biće duel proitiv Izraela u gostima 21. novembra. Tada nećemo na raspolaganju imati igrače iz NBA lige, što će dodatno da oteža posao Saletu Đorđeviću da sklopi tim.

Ukoliko bi naši puleni pobedili, verovatno bi načinili i ključni korak ka Mundobasketu. Poraz u tom meču zakomplikovao bi nam situaciju do maksimuma i tada bismo strepeli za plasman na Svetsko prvenstvo do poslednjeg kola.

Raspored preostalih mečeva Srbije u kvalifikacijama za Mundobasket:

16. septembar: Srbija - Estonija

21. novembar: Izrael - Srbija

3. decembar: Srbija - Grčka

21. februar: Estonija - Srbija

24. februar: Srbija - Izrael

VIDEO: Nisam jeo burek dva meseca: Jokić nasmejao novinare

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan Milovanovic

    14. septembar 2018 | 00:12

    Ako bez Teodosica i Marjanovica ne mozemo da bijemo Izrael i Estoniju i Grcku kod kuce onda bolje da se i ne blamiramo na svetkom prvenstvu

  • Spanulis

    13. septembar 2018 | 22:11

    A gde je nas Vlade Divac, ma i bolji od njega, najbolji u istoriji nas nikola jokic, jel pretura i dalje Traktorske gume, nas individualac ljubi ga majka...

  • bez panike

    13. septembar 2018 | 22:03

    Cemu drama..zar da u ovoj konkurenciji ne mozemo biti treci..estonija izrael grcka..ako to ne dobijemo..onda i ne zasluzujemo da idemo u kinu..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA