Sale Đorđević naglasio dva promašaja koji su mogli da promene tok meča protiv Grčke: To nam je ubilo moral!

Selektor Srbije smatra da je pad koncentracije u nekoliko situacija kada se "lomio" meč presudio utakmicu u Heraklionu

  • 9

Košarkaši Srbije poraženi su na Kritu od Grčke sa 70:63 i tako su zakomplikovali svoju situaciju u kvalifikacijama za Mundobasket 2019. godine.

Selektor Đorđević nije bio zadovoljan kako je njegova ekipa igrala, jer nije ispoštovano ono što je dogovarano u pripremi meča. Naglasio je da ključ bio pad koncentracije prilikom lakih šuteva u momentima kada se lomio meč.

- Čestitam Grčkoj na pobedi. Igrali su čvršće, sa više fizičke snage, u nekim periodima na ivici faulova, što je neophodno u ovakvim utakmicama da bi se došlo do pobede. Mi nismo pokazali svoje pravo lice.

- U napadu lopta nije išla dovoljno brzo, a to je nešto o čemu smo razgovarali i na čemu smo insistirali tokom priprema za ovaj meč. Ovo što smo pokazali svakako nije način na koji smo trenirali i na koji treba da igramo. Mi smo već dugo tim koji beleži veliki broj asistencija po utakmici, često i 30, a večeras smo ih imali duplo manje u odnosu na naše standarde. To je nešto što moramo da vratimo našoj igri.

- U odbrani smo pravili greške, često u poslednjim sekundama napada protivnika, što je rezultat pada koncentracije, što je ubilo moral ekipi. Ipak, u poslednjoj četvrtini, kada je utakmica bila izjednačena, imali smo priliku, ali smo promašili lake šuteve, polaganje Jovića i zakucavanje Milutinova. Da smo realizovali ove napade, siguran sam da bi završnica bila potpuno drugačija. Psihički nismo uspeli da se povratimo posle ovih grešaka - zaključio je Đorđević.

VIDEO: Bogdanović: Šteta što nemamo za šta da se borimo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DRAGAN

    13. septembar 2018 | 23:17

    SALE PODNESI OSTAVKU !! I TO JE TO !! HVALA !

  • Olja trst

    14. septembar 2018 | 00:05

    Da Bog da došli svi Srbi da igraju za reprezentaciju.

  • Maki

    14. septembar 2018 | 09:50

    Kad igraju jović, simonović, raduljica kako možeš da pobediš

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA