≫ 

Duško Vujošević opet u Pioniru: Ne gledam Zvezdu, a ne mogu ni Partizan (VIDEO)

Trofejni trener izazvao veliku pažnju navijača, novinara, pričao o zdravstvenom stanju, odnosu sa bivšim klubom...

  • 33

Utakmicu najboljih košarkaša Srbije i Estonije iz prvih redova posmatrao je i Duško Vujošević, bivši trofejni trener Partizana, koji se nedavno povukao sa mesta selektora BiH zbog transplantacije bubrega na koju čeka.

>>> Srpski basketaši prvaci Evrope, uzeli jedini trofej koji im je nedostajao!

Vujoševića dugo nije bilo pod svodovima "hrama košarke", praktično otkad je napustio Partizan sa kojim već duže vreme u sudskom sporu pokušava da naplati potraživanja.

- Došao sam, onako, malo da razbijem strah - našalio se Vujošević koga su novinari okupirali na poluvremenu meča Srbije i Estonije.

- Prvi put sam u "Pioniru" ono kad sam bio zadnji put. Izgleda smašno rečeno, ali je tačno - aludirao je na svoje dugo odsustvo iz hale u kojoj je sa Partizanom ispisao najlepše stranice istorije kluba.

Zbog spora koji ima sa crno-belima i animoziteta prema aktuelnoj upravi, ne dolazi na utakmice crno-belih.

- Naravno, Zvezdu ne mogu da gledam, a za Partizan navijam, ali iz određenih razloga ne mogu da dolazim da gledam, pa je onda normalno da reprezentaciju dođem da gledam. Eto, iskoristio sam priliku.

Foto: MN Press

Svaka vest o Vujoševićevom zdravstvenom stanju nosi sa sobom uvek dramatični predznak, situacija jeste ozbiljna, ali ne i "katastrofična", kako kaže Vujošević.

- Moje odsustvo se tumači ovako ili onako, ali u suštini sam sasvim dobro. Znate da imam probleme sa bubrezima i da treba da radim transplanatciju, sve ostalo je sređeno. Ali pošto je posao javni, a imam problema sa bubrezima i pričam o tome, onda kad me nema, to onda kako kome odgovara tako tumači. Prave se katastrofične izjave, ali nije to tako, pod kontrolom je.

Veliki broj poznatih se obreo na utakmici, ali ne obraća na njih previše pažnju Vujošević...

- Zanima me samo šta se na terenu dešava. Sviđa mi se kako igraju momci, ozbiljno, ekipa bi imala određeni potencijal kada bi tu bili Jokić i Marjanović i još neki igrači, to bi bila ekipa za medalju. FIBA mora da nađe način da se ove utakmice igraju kad NBA igrači mogu da dođu, znači taj prvi stepen mora da se desi. Ako oni budu dolazili onda će Evroligu da bude sramota da zabranjuje. Ali FIBA sigurno nema potencijal da bira vreme kad ona hoće, tako da mora da se prilagodi i da nađe način, diplomatski, inteligentan - da NBA igrači budu prisutni, da se vrati značaj ovom takmičenju.

Duško vujošević na utakmici Srbije i Estonije Foto: MN Press

Mnoge igrače iz Đorđevićeve selekcije Vujošević je "propustio kroz šake", napravio od njih vedete reprezentativnoig kalibra. Evo šta na to kaže:

- Navijam za sve, ali za njih malo više.

Na kraju, osvrnuo se na odnos koji ima sa Partizanom. Na konkretno pitanje da li će ga biti naredne sezone na utakmicama voljenog kluba, ostao je dosledan stavu da neće ići dok je aktuelna uprava na čelu.

- Zavisi od njihovog ponašanja, mi smo stalno na sudu. Smatram da imam zasluge za uspehe kluba, mislim da bih ispao licemeran da dolazim ,jer bih tako podržavo i njih.

(S. Grujović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trtoguz

    17. septembar 2018 | 12:08

    Gde god je otišao nigde nikakav uspeh nije napravio.Jedino u partizanu ,što znači samo kad država stane iza kluba kao što je tada u taj klubić ulagala..

  • MilanT

    16. septembar 2018 | 23:28

    Pojela ga mrznja prema Zvezdi. Ono kad vise mrzis Zvezdu nego sto volis partizaii!

  • vlada

    17. septembar 2018 | 06:31

    Idi gledaj bosance i hrvate posto si izjavio da su Srbi krivi za sve ratove na balkanu . Licemeru jedan kako te nije sramota .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA