≫ 

NBA sezona još nije ni počela, Bjelica već ušao u istoriju Sakramenta (VIDEO)

Srpski košarkaš predstavio se navijačima Kingsa na "medija deju" na prvom okupljanju u Kingsima, "osmicu" nije zadužio, jer je ona već kod Bogdana, pa je morao da se zadovolji sa dve osmice

  • 1

Sakramento Kingsi nikad nisu bili "srpskiji" tim nego ove sezone, posle dolaska Nemanje Bjelice koji će praviti društvo u svlačionici Bogdanu Bogdanoviću, a tu su i Vlade Divac i Predrag Stojaković kao vodeći u sportskom sektoru.

>>> Bogdanović operisao "nelagodnost", pauzira najmanje mesec dana! (FOTO)

Ekipa iz prestonice Kalifornije u utorak se okupila na "medija deju" pred start nove sezone, bez sveže operisanog Bogdanovića, koji bi trebalo za mesec dana da se vrati na parket posle rutinskog zahvata, pa je Bjelica bio jedini predstavnik Srba pred velikim borojem novinara.

Ono što je kuriozitet sa Bjelicom u Kingsima je odabir broja, nosiće 88, zbog kojeg je već deo istorije kluba, iz prostog razloga što ga niko pre njega nije koristio.

Bjelica je, zapravo, želeo "osmicu" koju je nosio tokom karijere, ali je ona trenutno na leđima Bogdana Boganovića.

- Imao sam "problem" sa Bogdanovićem zbog dresa, jer sam ja kroz karijeru uvek nosio osmicu. Morali smo da pišemo neki zahtev, ali smo zakasnili. Možda sledeće godine, pričaćemo... - našalio se Nemanja na priču o dresu koji su američki novinari opisali kao "neobičan" zbog broja.

Ponovio je Bjelica i razloge letošnjeg dolaska iz Minesote, priznao je da maloj srpskoj zajednici u Kingsima nije mogao da kaže ne.

- Prihvatio sam da dođem zbog svoje prodice i zbog sredine u kojoj su Bogdan, Peđa i Vlade. Smatram da su Kingsi najbolja sredina za napredak u mojoj karijeri. Pričao sa Bogdanom, znamo se, iz iste smo zemlje, on me je i ubedio da je ovo najbolje za moju karijeru i drago mi je da sam prihvatio. Ovo mi je, na neki način, bio i san. Kod nas u Srbiji gledali smo nekada Peđu i Vladea, one serije protiv Lejkersa, sad su obojica tu i uzbuđen sam zbog toga. Sa Bogdanom sam igrao u Turskoj, znamo se vrlo dobro.

Kingsi će u narednoj sezoni "ciljati" više domete nego u minuloj kada je napravljen totalni remont, ekipa je sastavljena od mladih, talentovanih igrača, uz dodatak par iskusnijih među kojima je i Bjelica, pa je borba za doigravanje možda i realna.

- Vidim sjajnu organizaciju, druženje, mlad tim, super hemiju u svlačionici - prvi su utisci o ekipi Bjelice.

Amerikance je zanimalo šta od Bjelice mogu da očekuju navijači s obzirom na neke zaista kvalitetne partije u Timbervulfsima.

- Znam da svi misle da sam "streč četvorka" koja dobro šutira, međutim mogu da radim i drugačije stvari. Ne mogu da kažem da nisam dobio pravu šansu u Minesoti, samo sam prihvatio svoju ulogu tamo. Ovde se nadam drugačijoj ulozi. Sve u svemu, volim da šutiram trojke, nekad volim i da spustim loptu dole.

VIDEO: Nemanja Bjelica otkrio zašto nije odbio da bude deo reprezentacije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojsa

    25. septembar 2018 | 22:57

    Trebao je Bogdan da ti prepusti osmicu jer cela Srbija zna da kroz celu karijeru nosi taj broj , jedino ako nije zauzet .Secam se kad Stankovic u Interu zaduzio 11 Mihajlovic posle godinu dana dosao u Inter Stankovic mu prepustio 11 a on je zaduzio 5.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA