≫ 

Čudan sistem kvalifikacija, igrači se često menjaju: Tepić se ni sekund nije dvoumio da se vrati Orlovima (VIDEO)

Nepotpune reprezentacije i promene igrača kao na traci, to je obeležilo put košarkaša ka Mundobasketu

  • 5

Košarkaš Srbije Milenko Tepić ocenio je FIBA prozore kao nesvakidašnje i ukazao na njih kao na glavni razlog pada kvaliteta reprezentativne košarke u poslednje vreme.

Tepić je zadovoljan posle pobede Srbije nad Izraelom u poslednjem kolu druge faze kvalifikacija (97:76) jer je Srbija tim trijumfom obezbedila plasman na Mundobasket u Kini. Ista utakmica je bila značajna i za Milenka koji se vratio igranju za Srbiju.

- Svakom znači reprezentacija, po mom mišljenju je ona vrhunac karijere svakog sportiste i meni je drago da sam tu. U ovim uslovima smo izborili plasman na Svetsko prvenstvo i to je bitno - kazao je Tepić novinarima posle meča.

Nije siguran hoće li i on biti deo sastava Aleksandra Đorđevića koji će se od 31. avgusta do 15. septembra boriti za neku od medalja u Kini.

- Videćemo u kom će sastavu biti ekipa, nisam bio tu poslednjih godina kao što znate, ekipa je pravila dobre rezultate, ali ako bude potrebe tu sam da pomognem - kaže Tepić.

Na pitanje novinara da li se dvoumio kada ga je Đorđević pozvao da igra, odgovara da nije.

- Nisam iskreno, znam kakvi su uslovi kvalifikacija, drago mi je da na bilo koji način pomognem i iz tog razloga nisam imao nedoumicu - dodaje Milenko i analizira čitav tok kvalifikacija..

- Videli ste, ceo sistem je jako čudan, reprezentacije ne igraju u potpunim sastavima, onda se u toku kvalifikacija sastavi često menjaju i to uglavnom utiče i na kvalitet i na rezultate.

Mi smo se susretali sa tim problemima i gubili neke utakmice koje inače ne bismo, ali to nije opravdanje. Imali smo cilj u ove dve godine da se plasiramo, ostvarili smo ga.

Ima i drugih reprezentacija koje kvalitetom zaslužuju da budu tamo, a neće biti. Mi smo uspeli i to je to - naglasio je bek Srbije.

VIDEO - Milutinov: Sale će na leto biti na mukama..

(MLJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Misko

    24. februar 2019 | 21:15

    Tu si majstore samo iz poznatih razloga zahvali sukobu FIBA i ULEB a i NBA pa bukvalno se krpe reprezentacije zbrda zdola u suprotnom ne bi bio ni u najsirem spisku pa ni u snovima selektora.

  • Miki

    24. februar 2019 | 22:44

    Sreca pa te vise necemo gledati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA