10 najbrutalnijih navijačkih priča u 2017: Strašne tuče Delija i Grobara, haos na derbiju, sačekuša ispred Hrama, transparent za Pazarce... (VIDEO)

Delije i Grobari su bili u centru pažnje i veoma aktivni tokom kalendarske godine koja je prošla

  • 10

Iza nas je totalno luda 2017. godina kada je navijačka scena u Srbiji u pitanju. Nažalost, bilo je i žrtava poput Demira Jukića, koji je nastradao posle sukoba navijača Zvezde i Partizana na Novom Beogradu u tuči oko žvrljanja grafita.

Takođe, nedavno je ubijen i jedan od vođa navijača Rada, ali to nije bilo u navijačkom obračunu.

Žestokih tuča bilo je na sve strane, a najaktivniji su bili huligani Zvezde i Partizana. Kulminacija svega viđena je na 156. Večitom derbiju, kada je izbila jedna od najvećih tuča u poslednjih nekoliko godina.

Ali i bez toga 2017. godina bila je puna navijačkih akcija. To su bile i neke od najčitanijih vesti na našem portalu kada smo analizirali analitiku.

Ovo su bile najčitanije priče tokom protekle godine:

1. TUČA NA JUGU NA 156. VEČITOM DERBIJU

Foto: A. Nalbantjan

Definitivno navijačka priča koja je obeležila 2017. godinu i po čitanosti i po misteriji koja i dalje prati neke aktere događaja i totalnog ludila koje je viđeno na 156. Večitom derbiju.

Bila je to jedna od najozbiljnijih huliganskih akcija ikada viđenih na Večitim derbijima. Bio je to pokušaj preuzimanja tribine od strane jednog dela Grobara, koji su želeli da sklone ''Alkatraz'' sa šipke.

>>> Ko je i zašto hteo da preuzme Jug? Došli su identično obučeni i napali "šipku" kad se najmanje očekivalo! Hronologija krvave tuče među Grobarima i propalog puča na derbiju! (VIDEO)

Pobunjeni grobari okupili su se oko grupe Vandal Bojs, a i dalje je misterija otkud sa njima i šest kikboksera iz Hrvatske, koji su na kraju brutalno prebijeni, skinuti goli (neki i bez donjeg veša) i izbačeni na atletsku stazu gde ih je preuzela policija.

Foto: A. Nalbantjan
Foto: Telegraf

Ovaj događaj potpuno je zasenio utakmicu, pa čak i prvi penal za Partizan posle 22 godine.

Kasnije se saznalo da je jedan od hrvatskih huligana i poznati MMA borac iz ove zemlje, jedan od njih je opasan kriminalac, koji se ''proslavio'' spektakularnim bekstvom iz zatvora, a operativnim podacima se saznalo da su svi oni dobili ozbiljan novac od nekih kriminalnih krugova iz regiona da naprave haos na derbiju.

Njima je kasnije određen pritvor od 30 dana i istraga protiv njih se i dalje vodi.

2. PROZIVANJE GROBARA I DELIJE 1 NA 1 NA TRIBINI NA 153. VEČITOM DERBIJU:

Foto: Profimedia/AFP

Za razliku od 156. Večitog derbija, na 153. susretu Zvezde i Partizana nije bilo toliko incidenta koliko se zna da bude kada se sastanu ovi klubovi. Bio je to jedan od mirnijih derbija ako gledamo poslednjih nekoliko susreta najvećih srpskih klubova, a u odsustvu sukoba navijači su se malo zabavili prozivanjem na tribini.

U tome su prednjačili navijači na istočnoj tribini, gde su se posebno istakli jedan Grobar i jedan Delija. Oni su jedan drugog toliko prozivali sa nekoliko metara udaljenosti, zvali su jedan drugog da se spuste u kanal i obračunaju, ili da izađu napolje i da odmere snagu ispred tribine.

Na kraju je sve završeno samo na verbalnom duelu, ali je Grobar čak i skinuo gađe i hvatao se za polni organ u cilju da maksimalno isprovocira svog rivala.

3. TRANSPARENT DELIJA ZA PAZARCE KOJIM SU IH PODSETILI DA IPAK RAZUMEJU SRPSKI JEZIK

Jedna od najčitanijih vesti u 2017. godine iz kategorije ''navijači'' na našem portalu bio je transparent koji su navijači Zvezde istakli na utakmici protiv Novog Pazara, kao odgovor na to što su Pazarci u februaru ove godine zahtevali da im se sa srpskog prevede na bošnjački jezik odluka o tome da ne mogu da registruju pojačanja.

Delije su ih transparentom podsetili da ipak razumeju srpski, citatom iz filma ''Nož''.

4. ENGLESKI NOVINARI U TRANSU ZBOG ATMOSFERE NA MARAKANI NA MEČU PROTIV ARSENALA

Foto: Crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda je ove sezone konačno posle 10 godina uspela da se plasira u grupnu fazu Lige Evrope, a to joj je donelo i spektakl protiv Arsenala. Navijači Zvezde pomerili su standarde na ovoj utakmici spektakularnom koreografijom, gde su prstom zapušili top, koji je simbol londonskog kluba.

Atmosfera na Marakani oduševila je novinare iz Engleske, koji su istakli da su bili na 4 kontinenta, na stadionu Acteka, ali da nigde nisu videli ništa slično kao na Marakani.

5. MASKIRANE DELIJE UPALE NA JUG, PA ISPRED TRIBINE IZBILA OZBILJNA TUČA SA GROBARIMA

Printskrin: Youtube/DanasConferences

Jedna od najluđih navijačkih akcija ikada na srpskoj sceni viđena je u aprilu 2017. godine, kada je viđena tuča između Delija i Grobara ispred južne tribine. Tek kasnije smo saznali da je cilj bio pokušaj da se otmu sve zastave Grobarima, jer je desetak Delija maskirano sa crno-belim šalovima i majicama ušlo na Jug i otelo torbu sa svim zastavama.

Bila je to prava samoubilačka misija, a umalo nisu uspeli jer su ih sekunde delile da otmu sve zastave Grobarima i tako faktički ugase najveću protivničku navijačku grupu.

Ali, grupa koja je spolja trebalo da dođe pokupi zastave malo je kasnila, pa je policija bukvalno pred samim ulazom zaustavila Delije koje su imale ranac sa grobaskim zastavama.

Nakon toga usledio je opšti haos ispred stadiona, jurnjava i tuča Delija i Grobara, koja je omogućila infiltriranim navijačima Zvezde sa se sklone iz ''neprijateljske zone''.

6. TUČA DELIJA I GROBARA ISPRED HRAMA SVETOG SAVE

Posle osvajanja titule, Grobari su odlučili da prave bakljadu slavlja pred svakim većim simbolom Beograda. Navijači Zvezde su saznali da planiraju bakljadu i kod hrama Svetog Save, a onda su došli opremljeni motkama i bakljama i usledio je opšti haos i metež na platou ispred srpske svetinje.

Reporter Telegrafa našao se na licu mesta i sve dokumentovao ekskluzivnim slikama i snimcima.

7. BOGDANOV I DELIJE OTERALE UPRAVU PARTIZANA IZ RESTORANA NA SENJAKU

Foto: Guliver/Giuseppe Bellini/Getty Images, Marko Todorović

Nije dolazilo samo do sukoba između navijača Zvezde i Partizana, već i između navijača sa upravom drugog kluba. Tako su Delije faktički oterale upravu Partizana kada su slavili duplu krunu nakon finala Kupa.

Među njima je bio i Ivan Bogdanov, koji je bio jedan od onih koji su ušli u restoran i tada je nastao haos. Pošto uprava Partizana nije reagovala na prvo upozorenje navijača Zvezde da ne žele da slave u ''njihovom kraju'', usledio je upad u restoran i kraj slavlja uz veoma napetu situaciju na ivici incidenta i opšte tuče.

>>> Detalji sukoba na Dedinju: Delije su prvo upozorile Partizanovu upravu, ovi nisu poslušali, a onda se vratio Bogdanov i nastao je haos!

8. TUČA GROBARA I DELIJE UŽIVO PRED NAŠIM KAMERAMA PRED DERBI

Navijači Zvezde i Partizana ne biraju mesto i trenutak kada će se sukobiti. Tako su naši reporteri sa lica mesta imali neverovatnu situaciju da su se Delija i Grobar potukli pred našim kamerama dok je program išao uživo.

Jedan od navijača Partizana je počeo da peva navijačku pesmu Partizana pred kamerom i to u neposrednoj blizini Severa, što je iziritiralo nekoliko pripadnika Delija, pa je sve proizašlo u sukob, posle koga nije bilo ozbiljnijih posledica po momka.

9. REAKCIJA NAVIJAČA KELNA KADA SU ČULI PROZIVANJE DELIJA

Navijači Kelna bili su takođe jedan od navijačkih utisaka godine. I moralo je da bude tako, pošto su bili protivnička grupa koja je u nikad većem broju došla u Beograd.

>>> Zaledili su se u kavezu kad su čuli ovo skandiranje: Kad se ispraznila Marakana, Delije su ubile u pojam navijače Kelna (VIDEO)

Bilo ih je oko 5.000 i definitivno su ostavili utisak na Marakani. Imali su veliku bakljadu, napadali su navijače Zvezde na južnoj i zapadnoj tribini, ali su na kraju poraženi i tužni napustili stadion, a na to je došlo i brutalno prozivanje Delija, koje su ostale i na ''trećem poluvremenu'' da slave evropsko proleće i da sipaju Nemcima so na ranu.

10. GROBARI VREĐALI VARVARE JER SU IGNORISALI SKANDIRANJE ''KOSOVO JE SRBIJA''

Bila je ovo prva utakmica Partizana u Evropi ove sezone, a protivnik je bio iz komšiluka, ekipa Budućnosti, koja je imala i podršku na stadionu Partizana.

Očekivali su Grobari da se skandira za Kosovo i sa njihove strane, jer sebe smatraju patriotama, ali su Varvari ignorisali dozivanje sa Jugom, nakon čega je usledilo brutalno prozivanje Grobara, koji su Varvare častili epitetima ''Šiptari'', ''izdajnici''...

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oko

    1. januar 2018 | 23:17

    Koji navijaci placenici obicni,svaki znacaj su izgubili.samo kako partija kaze.bas mi se gade.peva se na stadionima sta politicari naruce.a ovamo glume neke patriote.svi su isti placenici jadni

  • Saki

    2. januar 2018 | 00:28

    Koji grobari dve grupe po 20 ljudi

  • 19G70

    1. januar 2018 | 19:55

    Свом Партизану до смрти одани !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA