Navijač Spartaka uhapšen na putu za Bilbao: Identifikovan ruski huligan koji je smrskao lobanju Englezu, preti mu 15 godina zatvora

31-godišnji navijač priveden je u Minhenu tokom promene leta za Bilbao, gde njegov tim igra meč Lige Evrope

  • 2

Jedan ruski navijač uhapšen je u Minhenu nakon što je krenuo na utakmicu Spartaka i Atletik Bilbaa. Nemačka policija nije želela da imenuje 31-godišnjeg huigana, ali su navodno uspeli da ga identifikuju i priveli su ga.

Kako su naveli, njegova žrtva bio je 51-godišnji navijač Engleske, Endrju Baš, koji je zadobio frakturu lobanje i povrede mozga i pluća i bio je u indukovanoj komi iz koje se kasnije probudio.

Nemci su Rusa uhapsili na osnovu međunarodne poternice, koju su za njim izdale francuske vlasti krajem prošle godine. Uhapšen je tokom promene leta na aerodromu u Minhenu, dok je bio na putu za Bilbao, gde njegov tim Spartak iz Moskve igra protiv Atletika u revanš meču Lige Evrope.

On se suočava sa 15 godina zatvora u Francuskoj, pošto je protiv njega podignuta optužnica za pokušaj ubistva i nanošenje teških telesnih povreda.

Utakmica između Atletik Bilbaa i Spartaka na programu je od 21.05, a u prvoj utakmici slavio je tim iz Španije sa 3:1.

Prisetite se kako su izgledali neredi u Marselju između ruskih i engleskih navijača na Evropskom prvenstvu 2016. godine:

Daljinac

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA