Noćna poseta Delija Kovilovu sa jasnom porukom pred meč Srbije i Kosova! (VIDEO)

Stigla prva narodna reakcija zbog sramne odluke Rukometnog saveza da pristane na ultimatum EHF zbog Kosovske selekcije

  • 29

Rukometni Savez Srbije suočava se sa najvećim mogućim izazovom posle odluke da juniorski ženski turnir iz Kragujevca dislocira u Kovilovo, ali iznad svega zbog zabrane intoniranja srpske himne usred Srbije, jer na turniru učestvuje i selekcija južne srpske pokrajine Kosovo.

>>> Rukometni savez objasnio medijima zašto im je zabranjeno da gledaju meč Srbije i Kosova u Beogradu!

Problem potencijalno velikih razmera je nastao kada je delegacija srpske pokrajine odbila da igra bez svojih obeležja, pa su se pobunili, a onda je EHF donela oduku da sve ekipe, uključujući Srbiju, Norvešku i Slovačku igraju bez obeležja na turniru u Kragujevcu.

Po naredbi EHF Rukometni savez se povinovao, ali je takmičenje premestio, mislili su, na bezbednije mesto, u dvoranu u Kovilovo, nadomak Beograda.

Dodatni gnev naroda i navijača RSS je navukao još jednom nepopularnom odlukom - da ulaz bude zabranjen i navijačima i novinarima!

Posle svega, stigla je prva, narodna reakcija, i to od najvatrenijih navijača zvezde Delija koji su u četvrtak uveče, uprkos snegu, stigli pred Kovilovo i uz grmljavinu rodoljubivih pesama najavili dolazak na turnir.

- Vidimo se danas - ostavili su navijači poruku po odlasku.

Takođe, u toku dana na gradskim nadvožnjacima su se mogle videti parole i transparenti sa porukom "Svi u Kovilovo - 23.03".

Duel Srbije i Kosova igra se danas od 16 sati.

Zima je stegla, ali biće vruće danas u Kovilovu...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Миленко

    23. mart 2018 | 11:52

    Браво Делије тако се то ради за своју државу.

  • Rusanjac

    23. mart 2018 | 14:37

    Ja sam Partizanovac,svaka vam cast Delije,da smo pametni koliko nismopa da se ujedinimo i da himnu zajednicki odpevamo da grmi za svovreme utakmice,ako nemoze unutra okruziti salu i zajefno zagrmeti da se do Pristine cuje.

  • Milan

    23. mart 2018 | 11:48

    Svi u kovilovo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA