≫ 

Svima je promakla najbitnija poruka Večitog derbija zbog svađe da li je lopta prešla gol-liniju! (FOTO)

Moraće svi u navijačkim krugovima dobro da se zapitaju posle ovog derbija

  • 4

Ostaće verovatno večita dilema da li je lopta ušla ili nije kod gola Ričmonda Boaćija na 158. večitom derbiju, a i dalje se nekoliko dana od utakmice priča o tome. U diskusiju su se uključile i arhitekte i geodete koje dokazuju da li je lopta prešla ili ne, a javnost je i dalje podeljena.

Čitava diskusija potpuno je u drugi plan bacila ostale teme sa derbija, a tako je i sa verovatno sa onom najbitnijom.

Malo ko je primetio parolu Grobara povodom novog navijačkog ubistva, gde je nastradao Aleksandar Sale Pantić.

Na paroli je pisalo "Dokle više da se ubijamo?" I?!

Tom porukom su Grobari pitali svoje navijačke rivale kako gledaju na novu srpsku žrtvu zbog navijačkog rivalstva. Prvi deo parole je pod navodnicima, jer su upravo Delije posle ubistva Dejana Dimitrijevića Lonca 2008. godine, koji je nastradao nakon što je upucan u Novom sadu od stsrane navijača Partizana Stevana Stankovića, na narednom večitom derbiju imali takvu parolu.

Tada Delije iz bojkota zbog ubistva navijača Vojvodine, revoltirane novim navijačkim ubistvom nisu pevale 27. minuta, koliko je Lonac imao godina, pa su tek onda zagrmeli nikad jače.

Međutim, posle serije novih navijačkih ubistava, nismo videli takvu inicijativu ni kod jedne navijačke grupe.

Sam 158. Večiti derbi protekao je u tmurnom tonu, jer je bilo nekoliko koreografija Grobara posvećenih ubijenim navijačima. Jedna je bila posvećena Aleksandru Pantiću, a druga Daliboru Milenkoviću, koji je ubijen pre 10 godina u obračunu vatrenim oružjem između navijača Zvezde i Partizana u Kaluđerici.

Šetalica posvećena Aleksandru Pantiću na jugu; Foto: Marko Jovanović
Grobari su podsetili i na 10 godina od ubistva Dalibora Milenkovića; Foto: Marko Jovanović

Takođe su i Grobari na istoku imali parolu posvećenu Demiru Jukiću, dok je zastava sa njegovim likom sve vreme bila na istočnoj tribini.

I na južnoj i severnoj tribini bilo je barjaka sa likovima navijača nastradalih u navijačkim obračunima. Ukoliko se ovakav trend navijačkih ubistava nastavi, tribine bi uskoro mogle u potpunosti da budu prekrivene barjacima sa ubijenim navijačima.

Parola Demiru Jukiću sve vreme bila je na istoku među Partizanovcima; Foto: Marko Jovanović

Krajnje je vreme da lideri navijačkih grupa naprave dogovor i neku vrstu kodeksa po ugledu na ruske i poljske navijače, gde se sve rešava "na ruke" i gde i pored velikih tenzija među navijačim grupama, nemamo ovoliko smrtnih ishoda u navijačkim tučama.

158. Večiti derbi je mogao da posluži kao dobar povod da se o tome ozbiljno razmisli. Umesto toga, ta tema je bačena u drugi plan. A upravo je ona najbitnija! Jer nikakvo navijačko rivalstvo ne sme da dovede do toga da jednu srpsku porodicu zavije u crno.

VIDEO: Brutalna tuča Delija i Rusa na derbiju!

VIDEO: Tuča među Kimijevim Grobarima

VIDEO: Sporni gol Crvene zvezde na derbiju iz nekoliko uglova

(S. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мићко

    26. septembar 2018 | 22:01

    Ти исти што су рашили паролу су познати по пиштољима.

  • Sale

    27. septembar 2018 | 05:56

    dobra misao u vezi te grobarske parole. Svi se slazemo da je previse, da se tragedije ne trebaju nikad vise ponoviti.. U tekstu ste spomenuli pokojnog Lonca, navijaca Vojvodine, ubijenog od strane navijaca partizana.. Tada smo mi Cigani, ukazali na tragediju, na mogucu anarhiju i rat na ulicama.. Veciti derbi..grobari pevaju, Delije odaju pocast ubijenom.. Jesenji deo prvenstva.. U Novom Sadu, Vojvodina-partizan, glavni i najveci transparent glasi "polupacemo vam sve lonce i poklopce".grobari pevaju..nad pokojnom dusom Dejana Dimitrijevica-Lonca. To je najveci poraz navijacki ikad vidjen. Niko nikad, nijedan taj grobar se nije usprotivio ili rekao rec protiv tog zlocina. Danas imaju parole..pa danas i svi drugi nose pistolje rodjaci. Zlo Srbije je crno belo.

  • Igor Obrenovac

    27. septembar 2018 | 20:40

    Rusi imaju taj kodeks navijacki, ali nemojte molim vas da se ugledamo na poljake. Ovi iz Leha i Legije se lome kako stignu i cim stignu. A oni iz Krakovije i Visle se ubijaju satarama, nozevima, pistoljima.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA