≫ 

Nova drama i novi remi srpskih rukometašica: Poništen nam gol za pobedu protiv svetskih i evropskih vicešampionki!

Sjajna partija izabranica Ljube Obradovića, na golu briljirala Marija Čolić, ali Holanđanke su se ipak izvukle na kraju - 27:27

  • 9

Srpske rukometašice bile su na pragu da zabeležile najvredniju pobedu na svetskom prvenstvu u Nemačkoj do sada.

Srpkinje su odigrale sjajan meč protiv aktuelnih evropskih i svetskih vicešampionki Holanđanki, imale tri gola prednosti nekoliko minuta pre kraja, ali su u završnici protivnice odigrale bolje i stigle do remija, drugog uzastopnog za našu selekciju posle onog dan ranije sa Nemicama.

Srbija - Holandija 27:27 (13:11).

U dramatičnoj završnici, Srbija je primila gol nekoliko sekundi pre kraja kojim su Holanđanke došle do izjednačemnja, i to u situaciji sa igračicom manje na terenu, ali su napadale bez golmana poslednju akciju - i to im se umalo osvetilo!

Naime, Dragana Cvijić, koja je protiv Nemica postigla gol u poslednjoj sekundi, ponovo je to uradila, i to sa centra, međutim gol nije priznat jer je naša igračica napravila korake?!

Šteta, šteta...

Situacija u grupi D posle četvrtog kola je sledeća: Južna Koreja je prva sa šest bodova, koliko imaju i Srpkinje, Holandija ima pet, a Nemačka četiri i meč manje (igra sa Kinom kasnije).

Naredni meč je takođe jako bitan za Srpkinje, rival je Koreja i eventualnom pobedom osigurali prvo mesto pred eliminacione borbe.

Sve pohvale zaslužuju rukometašice Srbije za prikazano protiv rivala kakav je Holandija.

Ovo se naročito odnosi na Mariju Čolić koja je briljirala među stativama sa čak 19 odbrana, skidala zicere, do ludila dovodila Holanđanke baš u trenucima kada ove svim silama navalile da ponište prednost Srpkinja od dva do tri gola, koja je bila na snazi poslednjih dvadesetak minuta meča.

U tri navrata su naše rukometašice imale tri razlike (24:21, 26:23, 27:24), poslednji put dva i po minuta pre kraja, međutim, od tada nisu našle rešenja da probiju bedem protivnica, a ove su, mic po mic, prilazile i na kraju došle u situaciju da ponište prednost koja je dugo bila na našoj strani.

Nažalost, uspele su u tome, probijena je srpska odbrana, ni svemoguća Čolićeva nije mogla ništa da uradi u toj situaciji, ali opet je ostalo vremena da se ugrozi nebranjeni gol Holanđanki. Brzo su reagovale naše igačice, Cvijićeva je sa centra imala tek toliko vremena da uputi udarac, međutim u velikoj želji napravila je korake, što nije promaklo sudijama, pa je uzalud bio njen precizan hitac u mrežu "lala".

GRUPA D, 4. kolo:

Kamerun - Južna Koreja 21:33 (6:16)

Srbija - Holandija 27:27 (15:15)

Nemačka - Kina 18.00

TABELA: Srbija 6, Južna Koreja 6, Nemačka 5, Holandija 5, Kamerun 0, Kina 0.

Parovi 5. kola (petak, 8. decembar): Kina - Kamerun (14.00), Holandija - Nemačka (18.00), Južna Koreja - Srbija (20.30).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    6. decembar 2017 | 17:59

    Ovi kao da sude u našem fudbalu Dame svaka čast tako se bori za Srbiju

  • Wien

    6. decembar 2017 | 17:26

    A ja mislio kako su sudije izvanredne na ovom prvenstvu kad me demantovase u zadnjih 10-tak minuta....sramota...sramota......nasim damama svaka cast ...

  • Micky

    6. decembar 2017 | 19:01

    Bravo devojke!!!Vi ste nas ponos!..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA