≫ 

Srbi, nemate nikakve šanse u Splitu: Hrvatski golman se razoropadio pred Evropsko prvenstvo i poslao poruku Orlovima! (VIDEO)

Mirko Alilović istakao da su Hrvati svesni snage i da ne žele da prave velesilu od srpskog tima koji ništa nije osvojio poslednjih 20 godina

  • 9

Hrvatski rukometni golman Mirko Alilović kaže da se ne boji reprezentacije Srbije, posebno što se igra u Splitu na startu Evropskog prvenstva, i poručuje da pobeda njegovog tima neće izostati ako odigra na svom nivou.

Hrvati spremaju pakao Srbiji: Plaćaju i 200 evra samo da navijaju protiv Orlova (FOTO)

- Svi željno očekujemo početak i prvu utakmicu. Prva utakmica daće nam smernicu šta možemo.

- Ipak, da ne pravimo bauk od Srbije da je svetska velesila. Poslednjih godina nisu napravili neki poseban rezultat, ali opet to je posebna utakmica... Srbi dobro otvaraju turnire, imamo to u vidu i analizirali smo. Ako Hrvatska bude igrala svoju igru nema niko šanse u Splitu - rekao je Alilović za Večernji list.

Čuvar mreže mađarskog Vesprema naglašava da su "peckanja" između srpskih i hrvatskih, odnosno klupskih saigrača, normalna pojava.

- Sa njima godinama igramo u klubovima, u prijateljskim smo odnosima, tako da su neke igrice normalne. Nisu velesila kao reprezentacija, a imaju odlične igrače u fantastičnim klubovima kao i mi. Skup su jako dobrih individualaca. Opasni su na samom početku turnira, Poljaci su ih kod kuće jedva slomili u poslednjih pet minuta. Treba biti oprezan, ali mi smo Hrvatska i budemo li igrali kako znamo necemo imati problema s njima - kaže Alilović.

Specijalista za odbranu Jakov Gojun ističe da Srbija ima kvalitetan sastav.

- Imaju odličnih igrača iz Bundeslige poput mog saigrača Nenadića, vrhunska klasa. Grupa nije laka, nadam se da ćemo ući muški", zaključio je Gojun.

Utakmica između Hrvatske i Srbije igra se 12. januara u Spaladijum areni u okviru A grupe u kojoj su Švedska i Island.

(Kraj) msi/vu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA