≫ 

DAČA IKODINOVIĆ: Hrvati nam nisu braća!

Legendarni srpski vaterpolista dao zanimljivu izjavu

  • 45

Nedavna izjava selektora rukometne reprezentacije Srbije Jovice Cvetkovića da su Hrvati Srbima braća, izazvala je velike reakcije.

Posle RS Vojvodine, koji je oštro reagovao, oglasio se i nekadašanji vaterpolo reprezentativac naše zemlje Danilo Ikodinović.

- Ne sviđa mi se što se izjava politizuje, ali ja imam jasno razmišljanje kojim se vodim čitavog života. Igram za svoj obraz i za svoju ekipu i ni za koga drugoga - rekao je Ikodinović i dodao:

- Ajde mi, bre, da pobedimo neku utakmicu za sebe, nije bitno kako to bude za ostale. Što se tiče Hrvata, evo ja mogu da kažem da često putujem tamo, ali nisu nam oni braća. Mogu da nam budu drugari, ali nisu braća.

Podsetimo se i nedavne izjave Jovice Cvetkovića.

Foto: Tanjug/AP

- Vidim da je moja izjava izazvala burne reakcije na svim stranama, ali znam šta sam rekao bez trunke kajanja. Što kažem, to i mislim. Četrdeset godina smo živeli kao braća, pomešane krvi, zajednički slava, Božića i Bajrama. Bilo nam je lepo. Izrekao sam istinu koja ne sme da se kaže. Hoćemo li ćutati i pokazati da smo mrtvi, samo toga nismo svesni, čekamo da nam jave.

- Hoćemo li našoj deci narednih 40 godina ostaviti pogrome, oluje, klanje ili pak pokazati da postojimo dajući im delić našeg srećnog detinjstva kada nismo znali za razlike među ljudima? Hoćemo li ih ostaviti u getima malih državica ili otvoriti širinu naše prošlosti kada su nam svi putevi u svetu bili otvoreni? Da li ćemo se zadovoljavati što ovakvi mali, ništavni, slepi, predstavljamo klozet Evrope?

- Ne, ne bi trebalo zaboravljati, ali treba praštati zbog budućnosti koja za našu decu na ovim prostorima zavisi samo od naše svesti. Baš me briga za sve one politike koje nas dele, kao i za sve "velikosrbe", "velikohrvate", "velikobošnjake, "velikoalbance", koji našoj i svojoj deci kopaju grobove.

VIDEO - Pogledajte i istorijsku konferenciju Veselina Vujovića posle meča Slovenije i Nemačke:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    25. januar 2018 | 10:50

    Bravo Ikodinoviću! Nikada od jednog Hrvata nećete čuti ono što je nalupetao Cvetković! Samo kod Srba se uvek nadje neki 'pametnjakovic' da patetično drobi o bratstvu i jedinstvu i nepostojećoj državi! Posle toliko zla koji je ovaj narod doživeo od hrvata,pojedinci ih još uvek nazivaju braćom? Sramota me je takvih 'srba' koji nemaju ni trunku dostojanstva !

  • Arijana

    25. januar 2018 | 10:37

    Tako je Dačo. Kamo sreće da kralj Aleksandar poslušao Živojina Mišića..

  • Maja

    25. januar 2018 | 10:39

    Genocid u Jasenovcu,etničko čišćenje Srba devedesetih,i taj luzer od selektora naziva hrvate braćom??? Užas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA