≫ 

Kapiten odbojkaša rekao zbogom reprezentaciji! (FOTO)

Okončana je jedna velika i bogata reprezentativna karijera

  • 4
Dragan Stanković na meču protiv Brazila; Foto: MN Press

Dosadašnji kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije Dragan Stanković povlači se iz selekcije Orlova posle 13 godina.

>>>Odbojkaši Vojvodine vladaju Srbijom, 15. titula stigla u vitrine "lala"!

Dugogodišnji kapiten koji je dres sa državnim grbom nosio 13 godina u intervjuu za Žurnal samo je potvrdio odluku koju je saopštio i selektoru odbojkaša.

- Zanimljivo da je i selektor Nikola Grbić verovao da ću promeniti mišljenje, ali sam i njemu rekao da je gotovo. Rekao sam i saigračima pred meč protiv Belgije da moramo da pobedimo i da će to nekome biti prva, a nekome poslednja medalja u nacionalnom timu. Hvala im, ulepšali su mi kraj divnog perioda u životu. Trinaest godina je baš puno, iako mi svi kažu da sam mogao još - istakao je Stanković i dodao:

Ubojiti prvi tempo našeg kapitena pamtiće brojne svetske selekcije; Foto: MN Press

- Ostavljam jednu sjajnu ekipu, vredne momke, divnu atmosferu. Siguran sam da će uraditi ono što ja nisam uspeo sa njima, da osvoje olimpijsku medalju. Biće teško da se kvalifikuju, što je uvek velika stvar, ali ne sumnjam u njih, jer generacija koja je osvojila sve što se moglo u mlađim selekcijama, sazrela je za najveća dela - zaključio je on.

Od saigrača iz reprezentacije oprostio se i kolega Marko Podraščanin, koji je na svom Tviter profilu napisao:

- Brate Gagi, hvala za sve! Bilo mi je veliko zadovoljstvo deliti teren sa tobom 7 godina u klubu i punih 12 godina u reprezentaciji. Napredovali smo zajedno, tugovali i slavili brojne titule! Odmaraj i uživaj u svojoj divnoj porodici.

Da podsetimo, Stanković ima 32 godine, za 13 godina u nacionalnom timu osvojio je bronzu na SP 2010, zlato i četiri bronze na EP, kao i zlato, četiri srebra i jednu bronzu u Svetskoj ligi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SUN💥

    21. april 2018 | 10:59

    Hvala za sve legendo..

  • Čika Jova

    21. april 2018 | 11:48

    Hvala vam za sve radosti koje ste nam podarili! Neke reprezentacije treba da se ugledaju na vas da vas kopiraju i prihvate vaše zalaganje, vaš odnos prema reprezentaciji, da se odabere pravi selektir i stručni tim... Ima puno da nauče od vas. Ponovo, hvala veliko.

  • Djole

    21. april 2018 | 11:20

    Hvala na svim radostima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA