Palma ugostio šampionke Srbije iz Jagodine (FOTO)

Posle osvajanje prve istorijske titule u jednom sportu ovoga grada

  • 0

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma priredio prijem za rukometašice Jagodine koje su prvi put u istoriji postale prvaci Srbije

- Ženski omladinski rukometni klub Jagodina je jedini klub, koji se takmiči u Super ligi u kome nema stranaca. Sve devojke su iz Srbije i devojke iz Srbije su pokazale da su bolje od devojaka iz inostranstva koje igraju u drugim klubovima i tako je i u košarci i fudbalu.

- Nekada je ženski rukometni klub Zaječar imao 80 posto strankinja u timu. I tada smo se ravnopravno borili, a sada je Jagodina pokazala da je najbolja u Srbiji. Ja sam siguran da će posle vašeg uspeha, u svakoj osnovnoj školi u Jagodini rukomet biti sport broj 1, kao kada je Nole bio prvi na svetu i kada je svako dete imalo reket.

Rukometašice Jagodine uz trubače slave titulu na ulicama grada Printskrin: Facebook/Central Media

- Vaš motiv nije bio novac, nego ljubav prema sportu i gradu. Vi ste biser ovog grada i mi se sa vama ponosimo. Skupština grada Jagodine će sve finansijske obaveze prema vama izvršiti do kraja naredne nedelje“ , rekao je Marković obraćajući se rukometašicama Jagodine, stučnom štabu i rukovodstvu kluba

Predsednik Ženskog rukometnog kuba Jagodina, Aleksandar Miladinović, zahvalio se na velikoj podršci lokalnoj samoupravi i predsednku Markoviću, rekao je da će od jeseni najjači timovi u Evropi igrati u Jagodini.

- i u kome igraju 10 bivših ili sadašnjih reprezentativki. Jagodina je osvajanjem istorijske titule ostvarila i plasman u Ligu šampiona i naredne sezone u Jagodini će igrati najveći timovi Evrope, a samim tim i sveta -, rekao je Miladinović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA