≫ 

I dalje verujemo u Orlove: Dobro je da se TO desilo baš sada u Gracu... (VIDEO)

Svaki poraz boli, pogotovo ovaj neposredno pred SP, ali se velika škola može naučiti posle utakmice sa Čileom. I dobro je da su neke mane ispoljene sada u Gracu, a ne u Rusiji

  • 61

Možda na terenu nisu bili toliko jedinstveni, ali su fudbalski reprezentativci Srbije, posle poraza od Čilea, u jedan glas uzviknuli - dobro je da se to desilo sada!

I verovatno su u pravu, jer ove prijateljske utakmice pred Mundijal i treba da služe kao poslednji filter da se loše strane eliminišu. Uostalom, upravo je to govorio i Luka Milivojević na konferenciji dan pred utakmice, da se protiv Čilea i Bolivije ''vide i dobre i loše strane''.

Nažalost, tih loših je protiv šampiona Južne Amerike bilo nešto više nego dobrih, ali ne treba tugovati. Prvenstveno, zato što je u pitanju prijateljski meč, a zatim i zbog činjenice da su neki nedostaci protiv Čilea verovatno ''otvorili oči'' selektoru Krstajiću u pogledu tih  nekih stvari.

Kao što je i sam Duško Tošić rekao posle utakmice u Gracu, Orlovima je sada potrebna podrška, a ne kritika. Ipak su to isti oni igrači koji su posle osam godina izborili veliko takmičenje (barem većina). Što bi naš narod rekao - kakvi god da su, naši su!

Bane je prvi krenuo ka navijačima posle poraza Foto: MN Press

Razumemo da su navijači besni. Takvi su posle skoro svakog poraza ekipe koju bodre, ali svima mora da bude jasno da Mitrović, Matić, Kolarov, Sergej, Tadić i ekipa nisu zaboravili da igraju fudbal. Možda Orlovi jesu izgubili utakmicu, ali su debitanti Radonjić i Milenković dobili dodatno iskustvo pred SP. Kao i Grujić.

Krilni napadač Crvene zvezde je možda bio i najagilniji u ponedeljak veče na Merkur Areni i možemo slobodno da kažemo da je ispunio plan stručnog štaba da se ''proširi repertoar'' pred Kostariku.

Ali, detaljnu analizu igre i toga ko je uz Radonjića ušao u taj ''prošireni repertoar'' ostavićemo selektoru Krstajiću. Mi samo možemo još jednom da se osvrnemo na njegove reči da je kompletna ekipa ozbiljno pristupila utakmici i da su imali ogromnu želju i volju za pozitivnim rezultatom.

Čeka se stari Tadić Foto: MN Press

Taj voljni momenat srpskih fudbalera mora što pre da se prenese na javnost i navijače. Jer, Orlovima je podrška i te kako potrebna. Možda više nego ikada.

Jasno je da ovaj poraz boli, pogotovo što je došao 10 dana pred početak Mundijala, ali on što pre mora da se zaboravi. Da se energija usmeri ka narednom protivniku - Boliviji, a pogotovo ka Svetskom prvenstvu i uvodnom meču sa Kostarikom.

Da verujemo u Orlove i u njihov let...

VIDEO - Luka Jović i Nikola Milenković o porazu od Čilea

VIDEO A ovo je sama utakmica:

(M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DVADESETDVOJKA

    5. jun 2018 | 08:27

    Zna Vucic zasto je ponudio 10 miliona tako je komotno mogao ponudit i 100 miliona jer zna da nema nista od naslova

  • Dzony_90

    5. jun 2018 | 08:23

    Bolje sad nego u Rusiji... Mada ni tamo ne vidi neke perspektive... Brazil samo imena procitas da se najezis,Costarica - Antilope,Svajcarska ima realno bolji tim... Nego mi odemo svi nas dobiju i vratimo se ,zakazemo prijateljsku sa Farskim Ostrvima i demonstriramo silu ,kao i svaki drugi mundijal...

  • Dovla

    5. jun 2018 | 08:16

    Šta bi sa Sergejom,majstorom xexexexe ja ga nisam ni video na terenu a ne nešto više!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA