Ako Srbija ne prođe grupu, nije smak sveta: Bivši fudbalski reprezentativac skida pritisak sa "orlova"

Učesnik Mundijala u Francuskoj 1998. Branko Brnović veruje da Srbija može da prođe dalje

  • 12

Nekadašnji fudbaler Partizana i reprezentativac Branko Brnović izjavio je da Srbija ima odličan tim, ali i jako teško grupu na Mundijalu, pa neće biti smak sveta ako se ne prođe u osminu finala.

- Izgubi se jedan meč i odmah krenu napadi, zašto ovaj, zašto onaj? Selektor je taj koji odlučuje i treba ga pustiti da radi svoj posao. Srbija je odlična reprezentacija, ali ne treba zaboraviti da se nalazi u veoma teškoj grupi. Brazil je tu apsolutni favorit, Švajcarska je odlična, Kostarika je mala nepoznanica, ali ima mnogo dobrih igrača.

- Ne može tako lako da se kaže, idemo dalje. Bilo bi dobro da se prođe grupa, ali i ako se ne prođe, nije smak sveta - rekao je Brnović novinara na Zlatiboru gde boravi kao gost na Turniru prijateljstva.

On je dodao da Hrvatska ima najjaču selekciju sa ovih prostora, ali da ni njihova grupa nije laka, plus dodatni problem "istrošenost igrača".

Mala razonoda tokom priprema Sergej Milinković Savić (prvi) Duško Tošić, Dušan Tadić i Nikola Milenković Foto: Instagram.com/fudbalskisavezsrbije

- Argentina je favorit u toj grupi, Nigerija i Island su takođe odlični. Hrvatska ima dosta jakih i dobrih igrača, sada je samo pitanje koliko su "istrošeni" u klubovima, koliko Luka Modrić, kao lider tog tima, može da izdrži. Voleo bih da prođu.

- Prvo Srbija, pa Hrvatska. Ipak, biće baš teško", poručio je Brnović, koji je za reprezentaciju odigrao 27 utakmica i bio učesnik Mundijala u Francuskoj 1998. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    8. jun 2018 | 14:52

    Au, odakle ovog izvukoste. Elem, nije pitanje ako ne prođemo grupu, nego je fakat da grupu nećemo proći, a ogromne su šanse da opet dođe do totalne blamaže. Ne radi se samo o rezultatskoj blamaži, nego i o ponašanju naših fudbalera na tim velikim takmičenjima. To je po pravilu grupa bezobraznih i egoističnih teških malograđana i totalnih primitivaca, koji nemaju elementarnu svest da tamo treba da igraju za svoj narod i da zvanično predstavljaju svoju zemlju. Ako se već odazoveš pozivu reprezentacije onda moraš i da pogineš za nju ali i da se ponašaš dostojanstveno. Međutim oni tamo idu samo zbog sebe, jer nije mala stvar upisati učešće na SP. Zbog toga bih između ostalog ukinuo fudbal u Srbiji, jer on služi samo mafiji i egositičnim primitivcima.

  • Kakav je ovo stav?

    8. jun 2018 | 14:43

    Necemo daleko dogurati sa ovakvim razmisljanjem. Ako bi verovali da se mogu boriti za titulu, ne bi se dovodilo u pitanje prolazak grupe. Sve je u glavi, ali nasi igraci sumnjam da znaju da je imaju.

  • DEKI BUDVA

    8. jun 2018 | 14:41

    ISKRENO BEZ LJUTNJE !! NA TRI UTAKMICE AKO DAJU JEDAN GOL TO JE TO !! TREBAO JE ISKUSAN TRENER DA VODI SVE TO !! HVALA AKO OBJAVITE !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA