≫ 

Bez srca, bez radosti, bez strasti: Lotar Mateus žestoko isprozivao Ozila! (FOTO)

Prvotimac Arsenala i Nemačke na meti kritika legendarnog Lotara Mateusa

  • 8

Mesut Ozil je odigrao svih 90 minuta u iznenađujućem porazu reprezentacije Nemačke od Meksika u okviru prvog kola grupe F.

Međutim, njegovo izdanje na tom meču nije bilo na zadovoljavajućem nivou, ako je sudeći po nekadašnjoj zvezdi nemačke reprezentacije, Lotaru Mateusu.

Osvajač titule Svetskog prvenstva iz 1990. godine, zamerio je igraču turskog porekla na nedostatku volje i želje na pomenutoj utakmici, koju su Nemci izgubili rezultatom 1:0.

>>>Šaćiri dao provokativnu izjavu pred duel sa Srbijom: Vreme je da nas shvate ozbiljno!

Mateus je opisao Ozilov nastup kao melanholičan i bez srca.

- Ono što mi se nimalo ne sviđa jeste njegov govor tela koji je negativan. On igra bez ikakve želje. Često imam utisak da se Ozil ne oseća ugodno na terenu noseći dres Nemačke. Izgleda kao da ne želi da igra - iskren je bio Lotar Mateus

- On igra bez srca, bez želje, bez strasti. Nakon poslednje prikazane igre, nije isključeno da će se povući iz nacionalnog tima po završetku Svetskog prvenstva. On već dve godine ne pruža partije na nivou koje bi mu garantovale startnu postavo kod Jogija Leva - nastavio je legendarni Nemac sa kritikama upućenim na račun Ozila.

Mesut Ozil i Redžep Tajip Erdogan sa dresom Arsenala Foto: Tanjug/AP

Mesut Ozil je nedavno bio napadnut širom Nemačke nakon što je objavio sliku na kojoj su zagrlljieni on i predsednik Turske, Redžep Tajip Erdogan.

>>>A Šipt... ovaj, Švajcarci su jako brzi, da vam kažem... Živa Bard neoprezan uživo u TV emisiji!

Mateus tvrdi da nema nikakakav problem sa Ozilovom dvojnom nacionalnošću i izjavljuje da mu nije jasno šta se od njega očekuje kada nastupa za nacionalni tim.

- Naglašavam da nemam probelm zbog toga što Ozil ne peva nacionalnu himnu. To je lični izbor svakog igrača, bilo da on ima nemačke, turske ili afričke korene. Ali ono što sam video u Moskvi me je veoma razljutilo. Deset nemačkih igrača je nakon završetka intoniranja himne pozdravilo navijače, samo Ozil nije mahnuo u njihovom pravcu - ljutit je bio Lotar.

- Ova situacije je veoma jasna. Ozil ne razume zašto postoje velike rasprave koje se vode o njemu. On nije svestan šta Nemačka očekuje od igrača koji nastupa za nacionalni tim. Bilo bi ispravno sa njegove strane da se otvori prema navijačima Nemačke reprezentacije nakon fotografije sa Erdoganom - završio je Mateus.

Reprezentacija Nemačke svoj sledeći meč na Mundijalu igra 23. juna protiv preprezentacije Švedske u Sočiju od 20 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Na

    20. jun 2018 | 09:22

    Pa sto igra za Nemacku kada ne postuje tu zemlju i narod.Neka igra za Tursku.Kod mene ne bi igrao nikada sa takvim ponasanjem.Nije lud Miha sto je oterao Ljajica.

  • deni

    20. jun 2018 | 09:51

    Kada igra dobro onda je sve ok hvalisanje do neba niti se spominje zelja niti Turska niti nista takav je slucaj i sa Ljajicem a kada omanu kada nema dobre igre onda se prica i o poreklu i o himni i o svemu,kakva glupost,Covek je dao sve za nemacku osvoi sve srcem i dusom odigrao mnogo dobrih meceva i sada ce neki Mateus zenskaros da kaze da neigra srcem za Nemacku,isto ovo dol;azi u obzir i za Ljajica.Pozzz

  • nibrS

    20. jun 2018 | 08:55

    Sve on to ima, al' za Tursku....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA