≫ 

Meksiko posle Nemaca još jednom izdominirao, Mažić potvrdio kandidaturu za finale Mundijala!

Meksikanci sjajni, naša sudijska ekipa sudila bez greške

  • 3

Posle podviga protiv aktuelnog svetskog prvaka Nemačke, reprezentacija Meksika pobedila je i Južnu Koreju sa 2:1, čime je overila plasman u nokaut fazu takmičenja.

Korejci su krenuli sa porazom od Švedske pa su morali da se "vade" protiv opasnih Sombrerosa, ali su oni bili ipak preveliki kvalitativni zalogaj.

Ipak, za nas je ovaj meč bio zanimljiv iz dva razloga. Prvi je taj što ga je sudio najbolji srpski arbitar Milorad Mažić, sa pomoćnicima Ristićem i Đurđevićem, a drugi je što se grupa u kojoj je Srbija ukršta sa grupom F, što znači da bi Meksikanci u nekom ludom raspletu (ako mi budemo drugi na kraju, a Somrerosi prvi) mogli da nam budu rivali u osmini finala.

Što se Mažića tiče, besprekorno je obavio svoj posao, po navici. Nije se nijednom njegov autoritet dovodio u pitanje, držao je dobar ritam meča, dosudio je opravdan penal, ignorisao pritisak Korejaca kada su tražili najstrožu kaznu bez osnova, umeo je da preseče kada je dolazilo do koškanja...

Još jednom je potvrdio da sa razlogom ističe kandidaturu za finale Mundijala, a Meksikanci su pokazali da pobeda nad Nemcima nije bila slučajnost! I oni mogu daleko na ovom turniru.

JUŽNA KOREJA - MEKSIKO 1:2

(Son 93 - Vela 26p,  Ćićarito 66)

Stadion: Rostov Arena. Sudija: Milorad Mažić.

JUŽNA KOREJA: Jo - Jong (od 64. Li Seung Vu), Kim, Jongvon, Hjunsu - Jaesung, Seonmin (od 77. Jung), Ju Sejong, Sungjueng - Hvang, Son

MEKSIKO: Očoa - Salsedo, Alvarez, Moreno, Galjardo - Lajun, Erera, Gvardado (Markez 68) - Vela (od 77. Dos Santos), Ernandez, Lozano (od 71. Korona)

Nema popusta Foto: Tanjug/AP

TOK MEČA:

Početak meča obeležilo je dosta načinjenih faulova na sredini terena. Srčani i motivisani su bili i jedni i drugi, posebno reprezentativci Južne Koreje koji su u ovaj meč ušli sa bez bodova nakon startnog poraza od Švedske.

Prvu pravu šansu na utakmici imao je u 24. mnutu prvotimac Totnehema, Son, koji je dvaput bio izblokiran iz neposredne blizine da bi mu se lopta ponovo odbila do nogu, nakon čega je i treći put zapretio sa 16 metara ali je lopta završila pored gola Očoe.

Samo dva minuta kasnije dosuđen je penal za reprezentaciju Meksika. Nakon centaršuta jednog igrača Meksika sa leve strane, lopta je pogodila u ruku Janga koji ju je u padu neoprezno ostavio u vazduhu. Mažić se nije dvoumio i istog momenta je pokazao na belu tačku.

Među najveselijima na SP Foto: Tanjug/Ap

Karlos Vela je bio siguran izvođač najstorže kazne za vođstvo Meksika od 1:0. Odmah nakon vodećeg gola, Meksikanci su preko Lajuna imali šansu da udvostruče prednost ali je njegov šut u korner skrenuo golman Jo.

Korejci su imali šansu preko svog najboljeg igrača Sona u 39. minutu, nakon što je prvotimac Totenhema istrčao u sprintu 25 metara, ali je dao sebi prejak for koji je golman Očoa uspeo da izbije u korner.

Do kraja poluvremena viđena je šansa Lozana, koji je nakon nekoliko uzastopnih driblinga šutirao jako iznad prečke gola Južne Koreje.

Bezrezervna podrška Foto: Tanjug/Ap

U drugom poluvremenu je viđen veoma dinamičan fudbal. Korejci nisu imali više šta da čekaju i morali su da krenu na sve ili ništa. Kontre su blještale na obe strane u tim momentima. Upravo nakon jedne takve situacije Meksiko je udvostručio svoju pednost.

Ćićarito je primio loptu u šesnaestercu nakon čega je lažnjakom odlično izbacio igača Koreje i potom savladao golmana udarcem u bliži ugao.

Let ka osmini finala! Ćićarito nakon postignutog pogotka Foto: Tanjug/AP

Nakon toga fudbaleri Meksika su svesno prepustili posed lopte Korejcima koji su bezsupešno pokušavali da ugroze gol Očoe. Ipak, u 93. minutu, Son je prelepim udarcem sa ivice šesnaesterca savaldao Očou, i time dokazao da je jedini igrač Koreje koji zaslužuje da nastupa u najjačim evropskim timovima.

Mažić je vrhunski iskontrolisao jednu situaciju u kojoj je došlo do tenzija, opravdano je pokazao karton Li Seung Vuu, posle udaranja Očoe koji je ležao na travi.

Nije mnogo mario za iniciranje penala u režiji Korejaca, bilo je to bez osnova, a duel je okončao sa četiri žuta azijskim igračima, potpuno opravdano, s obzirom na nervozu koju su pokazivali jer im je ovo bila poslednja šansa da nešto učine na Mundijalu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA