≫ 

Tajna Engleza je u flašici vode! Otkriveno kako je Pikford "čitao" šuteve Kolumbijaca u penal-seriji (FOTO)

Imperativ pobede primorava nacionalne timove da posežu za neoubičajenim sredstvima ne bi li stigli do cilja, ovo je jedan od njih

  • 3

Reprezentacija Engleske je nakon šest uzastopnih izgubljenih penal serija na svetskim i evrospkim prvenstvima, konačno uspela da skine "kletvu" i pobedi, upravo na taj način, repezentaciju Kolumbije u osmini finala Mundijla u Rusiji.

>>>Loše vesti za Hrvate: Rusima se oporavio jedan od najbitnijih igrača!

Slave Englezi selektora Sautgejta, najboljeg strelca Kejna, ali junak dana bio je golman Pikford, čija je odbrana Bakinog penala bila ključna za prolaz selekcije "tri lava" među osam najboljih.

Pikford jeste junak penal-serije, ali nije jedini. Naime, sudeći prema medijima u Engelskoj, čuvar mreže Evertona je u utorak uveče imao pomoć trenera golmana Martina Martgetsona u pokušaju da pogodi u koju će stranu šutirati fudbaleri Kolumbije.

Otkrivena je tajna uspeha engleskog golmana i kompletnog tima protiv Kolumbije - u boci, tačnije na boci!

Zapravo, caka je u flašici vode, Pikford je dobio plastičnu flašu koju inače koristi, s tim da su ovog puta na njoj bile zapisane indikacije u vezi sa uglovima koje preferiraju igrači Kolumbije prilikom izvođenja penala.

Golman Engleske reprezentacije, Aleks Pikford, uspeo je da odbrani odlučujući penal Karlosu Baki Foto: Tanjug/AP

U trenucima u kome "rat živaca" igra veliku ulogu, engleski čuvar mreže nije mogao da se osloni na memoriju kao saveznika u prisećanju podataka za svakog kolumbijskog igrača. Zato je flašica odradila posao, a on je činio sve što je moguće ne bi li sakrio pomenutu flašicu ispod peškira, da njegov kolega Ospina ne bi primetio šta piše.

>>>Ne verujem, plačem! Da, da, da: Gari Lineker totalno odlepio posle penala Engleske i Kolumbije!

 

Pikford je pogodio pravu stranu prilikom Kvardadovog penala, iako je lopta završila u mreži, kao i kod penala Uribea, prilikom koga je lopta pogodila prečku, da bi na kraju zaustavio odlučujući udarac Karlosa Bake.

- Puno sam radio na skeniranju Kolumbijaca. Falkao je jedini igrač koji nije šutirao kao što sam predvideo. Nije me briga što nisam najbolji golman na svetu, ali posedujem moć i agilnost da pomognem u čuvanju svog gola - izjavio je prvi golman Gordog albiona za ITV.

Reprezentaciju Engleske na Mundijalu očekuje meč četvrtfinala protiv reprezentacije Švedske koji je na progamu u subotu 7. jula sa početkom od 16 časova na stadionu u Samari.

VIDEO: Sve što niste znali o reprezentaciji Engleske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA