≫ 

Neposlušni Kalinić ipak dobija medalju! Igrači i stručni štab "Vatrenih" odlučili da napadač zaslužuje odlikovanje (FOTO)

Kalinićevi saigrači iz reprezentacije vicešampiona sveta se složili da napadač Milana dobije srebrnu medalju sa Mundijala u Rusiji, iako je odstranjen iz ekipe tokom turnira

  • 6

Opšte je poznata stvar da je selektor "Vatrenih", Zlatko Dalić, odstranio napadača Nikolu Kalinića iz reprezentacije Hrvatske, nakon što je ovaj odbio da uđe u igru na meču protiv selekcije Nigerije, u prvom kolu nedavno završenog Mundijala u Rusiji.

>>>Hrvati ne praštaju Modriću: Heroj nacije mora pred sud u Zagrebu!

Naime, Kalinić je kao razlog svog odbijanja naveo bol u leđima, što niko u hrvatskom timu nije uzeo za ozbiljno. Selektor Dalić se konsultovao sa kapitenom Modrićem kao i Vedranom Ćorlukom, nakon čega je odlučio da izbaci Kalinića iz nacionalnog tima.

Reprezentacija Hrvatske je u daljem toku takmičenja stigla do finala, u kojem je izgubila od selekcije Francuske rezultatom 4:2.

 
A post shared by Nikola Kalinic (@nikolakalinic) on

To da je Kalinić proteran iz reprezentacije je prejaka reč. On je odlukom selektora udaljen iz sastava i to se na kraju pokazalo kao dobra odluka. Što se tiče medalje, ono što ja znam je da će Nikola Kalinić odlukom igrača i stručnog štaba takođe dobiti svoju - izjavio je portparol Fudbalskog saveza Hrvatske, Tomislav Pacak.

Nikola Kalinić je za selekciju Hrvatske dosad odigrao 41 utakmicu na kojima je postigao 15 golova.

VIDEO: Hrvati u transu dočekuju "Vatrene"!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA