Ne smem više da gubim 0:2 u setovima, pa da jurim pobedu: Troicki svestan da protiv Kirjosa nema taj luksuz!

Srpski as se mučio protiv australijskog autsajdera – pa “okrenuo ploču” za pobedu od 3:2

  • 0

Viktor Troicki je još jednom počeo svoj nastup na Grend Slem turniru – pobedom u meču od 5 setova. Ono što je takođe ponovio je - povratak u meč posle zaostatka od čak 2 seta razlike. Iako je u Melburnu – posle kišnog jutra – opet veoma sunčano, Viktor je još jednom “slabije palio” protiv igrača koji ne bi trebao da predstavlja preveliki izazov našem asu.

>>>Zaradio je 100 miliona, a hoće još novca: Englezi napali Đokovića pred start Australijan opena!

Nedovoljna koncentracija na nekoliko ključnih poena – kao i neiskorišćene šanse da se nađe u rezultatskoj “bezbednoj zoni” dovele su Viktora do ruba poraza protiv igrača koji se – posredstvom domaćinske kurtoazije – po prvi put pojavio u glavnom žrebu nekog Grend Slema. Gubitak taj brejka u prvom i izostanak nadoknade servis-brejka u drugom su ispisali ominoznih 0:2 na semaforu terena broj 7, što je imalo “osvešćujuće” dejstvo na Troickog.

Za 51 minut je Viktor izjednačio u setovima, ali onda opet dozvolio australijancu sa musketarskom bradicom da ponovo povede sa 2:0 – ovoga puta u gemovima odlučujućeg seta. Bolt se tu nije zaustavio, osvojio još jedan gem  a onda Viktor ulazi u “zonu” i osvaja čak 5 gemova uzastopce. Kao “gromom pogođen”, Bolt uspeva samo da spase čast i osvoji još jedan servis gem – ali je “pobednik” još jednom pobedio –doduše na način na koji niko ne bi želeo da se još jednom ponovi. Ali, ponavlja se…

Komentarišući još jedan hiper-dramatičan meč, njegov glavni “režiser” Troicki je rekao: “Protivnika je u početku veoma dobro služio servis, što mu je omogućilo da diktira tok poena. Ja sam ušao malo stegnut u meč, jer sam od početka sezone do danas bih bez pobede u singlu. Kako sam se nebrojeno puta našao u sličnoj situaciji, znao sam šta da radim – podigao sam nivo svog servisa, digao ritam, ali se malo i umorio posle izjednačenja na 2:2. Ipak, sve se završilo dobro, i zadovoljan sam u načelu,” kaže Viktor.

Foto: twitter.com

- Teško ću moći da dozvolim sebi ovakav luksuz protiv Kirijosa,” napominje Viktor. Kada je fokusiran, Nik je jedan od najtežih protivnika na turneji – što sam osetio na svojoj koži jednom, kao i njegovi protivnici prošle nedelje u Brizbejnu. Znam da ću morati da igram najbolje što mogu, i nadam se da će mu se možda ponoviti “Sepi momenat” iz 2017 godine – kada je odigrao bez motiva, koncentracije.

- On je čudan igrač kada igra dobro, definitivno je jedan od Top 5, i  po meni vlasnik jednog od najboljih servisa u istoriji sporta.

- Da bih mogao da promenim nešto protiv njega ne smem da mu dam prostor u razmenama koji bi mu omogućio da se razmaše, da dobije dovoljno vremena da se namesti na udarac na način koji želi - jer se onda “osili” i postaje neumoljiv. Naravno, stadion će biti protiv mene, ali je to meni faktor stimulacije i budi u meni volju da se još više borim. Naravno, sve ovo će biti važno – jedino ako pobedi u prvom kolu…” napominje Viktor.

- Inače, Nik Kirijos veoma često biva predstavljen izuzetno negativno u medijima  što nije pravedno. On je momak koji je možda malo prerano ostvario velike uspehe u tenisu, a da pritom nije imao pravu pripremu za to kako da se u takvoj situaciji postavi i ponaša.

Foto: Tanjug/AP

- U dobrim smo odnosima, i mislim da poznajem dobro njegovu prirodu koja ponekad radi protiv njegovog interesa. Nik je dobar dečko, veoma neposredan, prijatan daleko od nadmenog “skandal-majstora” koji radi sve suprotno normama. Verovatno biste se iznenadili koliko je on prijatan, druželjubiv, na koji način poštuje teniske veličine i starije igrače - ne štedi Viktor lepe reči na račun svog očekivanog protivnika u narednom kolu.

I tako, Viktor ide dalje  još jednom, posle uvodnog meča u pet setova. I kada je gubio 2:0, znao je kako će i šta će dalje. A pitanje za njegove obožavaoce posle još jednog ovakvog meča bi bilo Zar ste sumnjali da će Viktor  izgubiti?”

(Specijalni izveštač Telegrafa sa Australijan opena, Vuk Brajović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA