≫ 

Novak se bori za one igrače koji ne mogu da žive od tenisa: Troicki brani srpskog asa od napada medija!

Odjeci nove medijske afere na početku ATP sezone

  • 0

Ni ovaj početak ATP sezone ne prolazi – bez afere i malicioznih optužbi prema nekim od najistaknutijih aktera “belog sporta” od strane uticajnih svetskih medija!

Kako se dosta pisalo u anglo-američkoj štampi ovih dana o toku sastanka “Igračkog saveta ATP” kome trenutno predsedava Novak Đoković  na kome su se pokrenula bolna pitanja neravnopravne raspodele nagradnog fonda u tenisu i sredstava za bolje uslove za život, rad i razvoj profesionalnih igrača – bilo je zanimljivo čuti šta je tim povodom imao da izjavi Viktor Troicki  jedan od najboljih Noletovih prijatelja od ranih teniskih dana.

Izuzetno negativan ton kojim je opisano Novakov angažman od strane spomenutih medija  u stilu “Đokoviću nije dosta para”, “isterao starije članove saveta da bi pripremao proteste i bojkot turnira”, “Đoković predložio formiranje nezavisne asocijacije igrača” - poprilično je zbunio pratioce tenisa širom sveta, i sve dopunske informacije od strane pripadnika Novakovog najbližeg okruženja su danas u Melburnu bile vredne – suvog zlata.

- Moje mišljenje je da Novakov angažman nema nikakve veze sa njegovim ličnim interesom, već da se istinski trudi  kao pravi predsednik Igračkog saveta – da se bori za prava i mogućnosti onih koje zastupa. Naravno da je Novak zaradio sasvim dobro u karijeri i da se ovde ne radi o tome, već o mogućnosti drugih igrača da bolje žive i imaju prilike da lakše priušte sebi uslove za napredak na rang listi, bolje pripreme i uslove za oporavak, -opisuje pozadinu ove medijske senzacije Trocki, i nastavlja:

- Da bi se to postiglo, igračima je potrebna sloga, bolja organizacija i povezanost, jasna artikulacija zajedničkih ciljeva. U trenutnoj situaciji - prvih deset odlično zarađuju, lepo žive i narednih deset, pristojno prođu i ostali do 50-tog mesta a svi slabije plasirani igrači se manje-više snalaze na razne načine, i teško da se njihov život može nazvati bezbrižnim.

- Ako se u sportu koji je sada finansiran bolje nego ikada, koji je tako popularan i čiji akteri su takve atlete toliko teško dolazi u poziciju da se – prvo – pokriju troškovi turneje, a zatim i zaradi za dostojanstven život koji im može omogućiti da planiraju ostatak karijere i period posle nje onda tu nešto nije u redu.

- Tako je već previše dugo, i stvari su se veoma malo promenile što znači da je potreban novi nivo angažmana od strane igrača da bi mogli da ukažu na te nejednakosti, anomalije  i utiču da situacije krene da se bespovratno menja. To je ono što motiviše Novaka da se na ovaj način angažuje, i sigurno je da taj proces neće ići lako. Zato se pojavljuju i takvi natpisi i komentari – koji i nisu “za komentar”,” ističe Troicki.

Po svemu sudeći, opet se vreme da se “oštre koplja” po jednom od najvažnijih pitanja koje se već godinama ne rešava na zadovoljstvo svih glavnih aktera ove sage. “Veoma sam razočaran svim što se dešava u vezi sa ovim – i već nekoliko godina ne želim da dajem bilo kakve komentare,” uporan je da uskrati komentar medijima član Igračkog saveta već šestu godinu, francuz Žil Simon. Ako se to uzme u obzir, teško je zaključiti da su se stavovi strane na kojoj su igrači  i one koja okuplja organizatore turneje teniskih profesionalaca, Grend Slemova i ostalih takmičenja – iole malo približili u tom periodu. A za bilo koji sport – to je svakako predugo da bi diskusija imala “pristojan” epilog u medijima.

(Specijalni izveštač Telegrafa iz Melburna, Vuk Brajović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA