≫ 

Novak se bori za promene u tenisu, a to smeta čelnicima ATP-a: Pozadina sastanka igrača u Melburnu!

Srpski teniser kao predsednik saveta igrača želi promene, što nikad nije dobro prihvaćeno od aktuelnih čelnika

  • 1

Kao predsednik Saveta igrača na ATP turu, Novak Đoković ima obavezu i odgovornost da pomogne svim teniserima, a naročito onim niže rangiranim koji se suočavaju sa mnogobrojnim izazovima tokom karijere.

>>>Zaradio je 100 miliona, a hoće još novca: Englezi napali Đokovića pred start Australijan opena!

Njegova obaveza je da doprinese poboljšanju i promenama u tenisu, kako u oblasti rasporeda turnira, kalendaru, tako i kada je reč o sistemu takmičenja i finansijama.

Najveći izazov je da tenis postane dugoročno održiv sportom za što je moguće više igrača.

Upravo je ovo bio jedan od razloga za sastanak održan u Melburnu, gde je Novak u ime Saveta govorio o mogućim načinima pomoći niže rangiranim igračima, kao i o načinu unapređenja celokupnog sistema.

Foto: Guliver/Scott Barbour/Getty Images

>>> Može li Đoković do istorijskog 7. trofeja, koliko je spreman Nadal, a da li godine stižu Federera? Predviđanja Australijan opena!

-Samo igrači iz samog vrha imaju dobre uslove, dok su ostali uglavnom nezadovoljni i to je nešto čega su svi svesni. Kao predsednik Saveta igrača, Novak je predložio način na koji trenutna situacija može biti rešena i unapređena.

- Ono što je neophodno jeste da se svi igrači ujedine, oforme sindikat i počnu više da govore o svojim pravima – otkriva naš izvor, blizak igračima koji su prisustvovali sastanku.

Ovim potezom Novak je pruzeo određeni rizik, jer je nesebično stupio u prvi plan, međutim svi niže rangirani igrači su mu veoma zahvalni na ovom gestu. jer je ovo direktna borba za njih.

-Top 20 igrač ima sve što im je potrebno, ali onima od pedesete pozicije i niže rangiranima nije nimalo lako. Mnogi od njih su na ivici da odustanu od tenisa i od svojih karijera zbog nedostatka finansijskih sredstava neophodnih za plaćanje putovanja, trenera, osoblja i drugih troškova.

- Sredstva nisu podeljena na najadekvatniji način. Prvih 10 igrača dobija najviše novca, a to je ono što Novak želi da promeni na bolje i da pruži šansu za što više igrača, kako bi napravili nešto dobro u ovom sportu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srpska Krajina-Knin

    15. januar 2018 | 15:07

    E moj Nole,ko ce se sa rogatima bosti.Zelim ti svu srecu,al me strah.Znas kako prolaze svi oni koji im se suprostave.Drzi se legendo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA