≫ 

Đoković ponovo ispisao istoriju na listi večitih osvajača Gren slema! (FOTO)

Neka se Pit Sampras pripremi da bude prevaziđen

  • 10

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedom nad Kevinom Andersonom, 3:0 (6:2, 6:2, 7:6 ), u finalu Vimbldona osvojio je svoj 13. Gren slem i tako popravio svoj skor na listi najboljih tenisera svih vremena. 

>>> Finale Vimbldona bez vešalica, ćevapa i teletine: Kako je Novak Đoković udario šamar svima koji su ga prozivali za ishranu

Do ovog turnira, Nole je držao niz rekorda, a poslednjom dekadom je dominirao u svetskom tenisu sa brojnim titulama i  223 nedelje na mestu broj 1, kada je usledilo osvajanje Rolan Garosa, a potom i  povreda i strmoglavi pad.

Pobednički duh je ponovo tu; Foto: AP/Tanjug

Ipak,  12 osvojenih titula bilo mu je dovoljno da bude na 4. mestu večne liste tenisera koji su osvajali najjače turnire, zajedno sa Rojom Emersonom koji je u periodu od 1961. do 1967. godine osvojio isti broj Gren slem turnira.

Ono što sve može da raduje je da se Nole vratio u pravo vreme i na pravom mestu. Posle podizanja pehara na Vimbldonu, uspeo je legendarnog tenisera da prestigne, dođe do trinaeste Gren slem titule kojom se dodatno se približio vodećima na ovoj listi.

Da podsetimo, ispred Đokovića su sada Pit Sampras sa 14 titula, Rafael Nadal sa 17 i Rodžer Federer sa 20 osvojenih Gren slemova.

Na ovo je Nole čekao dve godine; Foto: AP/Tanjug

Činjenica je da je povreda lakta prošlost i da se Novakova "glad za pobedama" vratila, a uz sve to, scena u kojoj njegov sin Stefan sa tribina uzvikuje "tata, tata", pokazala je da Novak i te kako ima za koga da igra i osvaja trofeje.

Opšti utisak je, da je posle tranzicionog perioda u životu jednog od najboljih sportista sveta u poslednjih desetak godina, došlo vreme za nove pobede i nove rekorde koji će njegovo ime dodatno i još dublje urezati u istoriju "belog sporta".

Idemo dalje! Bravo Novače!

VIDEO: Ovako je Novak "ubijao" vreme dok je čekao početak meča sa Nadalom

VIDEO Porodica Hrvata navija za Đokovića:

(S.Grujović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazarinho

    16. jul 2018 | 02:00

    Grand slam je titula za pobedu na 4 najveca turnira u tenisu u jednoj kalendarskoj godini. Australian open Roland Garros Wimbledon I US open

  • Darijus Serb

    15. jul 2018 | 19:09

    Bravo brate, ulepsao si mi zivot! Ponosim se sto sam Srbin! Zelim ti da jos dugo igras na vrhunskom nivou...najbolji si!🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

  • hmmm

    15. jul 2018 | 19:22

    BRAVO SRBINE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA