Zašto još uvek nema ajfona na srpskom tržištu?

Nekoliko meseci od najava da će ajfon telefoni uskoro stići na naše tržište, još uvek nije poznat tačan datum kada će se "Epl"-ovi telefoni naći u regularnoj prodaji u Srbiji

  • 31

Nekoliko meseci od najava da će ajfon telefoni uskoro stići na naše tržište, još uvek nije poznat tačan datum kada će se "Epl"-ovi telefoni naći u regularnoj prodaji u Srbiji.

Nije još uvek poznata ni cena po kojoj će se ajfoni prodavati.

Ono što je sigurno jeste da će ih u okviru tarifnih paketa prodavati u Telekomu i VIP-u, kao i da će se na ovaj način preseći sivi kanali kojima je ajfon do sada ilegalno stizao do korisnika, bez plaćanja poreza i carine.

Na teritoriji Srbije na mreži je registrovano korišćenje oko 150.000 "Epl"-ovih aparata koji su na naše tržište stigli sivim kanalima.

Iz VIP mobilne mreže kažu za Telegraf da su spremni da uvedu ajfon aparate na srpsko tržište kada uređaj dobije RATEL-ov sertifikat.

- "Telekom Austrija grupa" ima ajfon u ponudi na većini svojih tržišta, tako da posedujemo potrebno iskustvo u njegovom poručivanju i marketiranju. Međutim, uvođenje Epl-ovih proizvoda na nova tržišta najviše zavisi od stava ovog proizvođača koji se definiše u njihovoj centrali u Kupertinu (SAD) - objašnjavaju iz VIP mobilne mreže za Telegraf.

Iz Telekoma su nam, međutim, rekli kako ne mogu da preciziraju kada će tačno stići ajfoni na srpsko tržište, jer to ne zavisi samo od njih već i od njihovih partnera.

(K. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • otan

    28. jun 2014 | 11:00

    Evo ja imam iphone po meni su to bolji telefoni od samsunga, ako ste kukali kako nema bluetooh onda vise necete kukat...mnogo dobri mobilni

  • david

    28. jun 2014 | 15:03

    Ziim u svedskoj i ovde je bio 600 eu kad je izasao. Sta mislis da su dole hteli da ga prodaju za 800 pa kazes nisu mogli da napucaju cenu. Ako 600eu nije napucano onda imas pravo. Nisu ga dali zbog otplata jer smo lose platise. Ovde 90 odsto ljudi se vezalo 2 godine na taj telefon niko ga nekupuje kes. Daju ga za 40 eu na dve godine i u tu cenu se zove neograniceno poruke neograniceno i 10gb internent

  • The Spatula

    28. jun 2014 | 14:38

    Verovatno zato sto ga ne mogu prodavati po napucanim cenama, vec po onim kao i u ostalim normalnim pravnim, drzavama!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA