KOLAPS U GRČKOJ: Počeo generalni štrajk sindikata

Sindikati traže ukidanje bolnih mera štednje koje je Grčka vlada morala da usvoji kako bi dobila pakete međunarodne pomoći i tako se spasla od bankrota koji je toj zemlji ozbiljno pretio 2010. godine

  • 2

Grčki sindikati danas su započeli generalni štrajk u znak protesta zbog oštrih mera štednje, u sklopu kojeg je obustavljen železnički i trajektni saobraćaj, dok je rad državnih bolnica i drugih javnih službi otežan.

Jednodnevni štrajk će poremetiti funkcionisanje gradskog prevoza u Atini, gde sindikalisti za danas planiraju dve odvojene protestne šetnje do zgrade Parlamenta, prenela je agencija AP.

Sindikati traže ukidanje bolnih mera štednje koje je Grčka vlada morala da usvoji kako bi dobila pakete međunarodne pomoći i tako se spasla od bankrota koji je toj zemlji ozbiljno pretio 2010. godine.

Više puta povećane stope poreza su produbile šestogodišnju recesiju u Grčkoj, dok je stopa nezaposlenosti dostigla rekordnih 28 odsto. Postoje ipak pokazatelji da se situacija polako popravlja, pa se tako očekuje da će grčka privreda ove godine ponovo početi da beleži rast.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • UNITEDSTATESOFSERBIA

    9. april 2014 | 10:36

    Lepo su rekli nemci :prodajte ostrva. ....isto će reći špancima:prodajte majorku. TO JE TAJ čudo od deteta EVROPSKA UNIJA

  • Mladja

    9. april 2014 | 11:30

    NEMATE POJMA KO SU GRCI !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA