ZA NEVERICU: Dečak invalid osuđen jer je snimao siledžije kako ga maltretiraju

- Trebala mi je pomoć, jer nikad nisam bio siguran da li stvarno čujem to što mi govore. A to se nije desilo samo jednom, već svakoga dana - izjavio je dečak, koji se već ranije žalio majci zbog maltretiranja, ali nikada nije imao ništa što bi ukazivalo na ispravnost njegovog tumačenja tih postupaka

  • 6

Gimnazijalac (15) iz Južnog Fajeta, SAD, optužen je za uznemiravanje i nedolično ponašanje, jer je svojim ajpedom napravio audio snimak vršnjaka koji ga svakodnevno maltretiraju.

Dečakova majka, Šia Lav (40), zahteva izvinjenje suda i poništenje nekorektne i uznemirujuće odluke. Ovaj dečak, čija majka je u strahu od odmazde želela sa sačuva njegov identitet, pati od anksioznosti i poremećaja zakasnelog razumevanja.

- Trebala mi je pomoć, jer nikad nisam bio siguran da li stvarno čujem to što mi govore. A to se nije desilo samo jednom, već svakoga dana - izjavio je dečak, koji se već ranije žalio majci zbog maltretiranja, ali nikada nije imao ništa što bi ukazivalo na ispravnost njegovog tumačenja tih postupaka.

Majka svedoči da se na snimku čuje glas jednog dečaka koji govori drugom da povuče pantalone njenog sina dole. Takođe se u pozadini čuje glas profesora koji im govori da prekinu razgovor, ukoliko to što pričaju nema veze sa matematikom. U nastavku snimka čuo se tresak, koji je profesor takođe opomenuo, na šta je glas jednog od dečaka prokomentarisao "Šta? Pa samo sam hteo da ga uplašim".

Članovi školskog odbora ne odgovaraju na pozive, a direktor škole Len Fornela izjavio je da nema komentar na događaj. Jedan od članova odbora, Skot Milburn, prijavio je ovaj slučaj kao incident prisluškivanja, jer država zabranjuje tajno snimanje zvuka.

Nakon ispitivanja dečaka, okružni zvaničnici odredili su mu jednodnevni pritvor, kaznu u iznosu od 18 evra i sudske troškove.

(Telegraf.rs / Izvor: Triblive.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA