KRITIČNO I U RS: Vrbas ruši mostove u Banjaluci (VIDEO)

Voda je prelila stari i novi most u Trapistima. Odnela most u Česmi preko Vrbanje. Isto se dogodilo i sa mostom u Priječanima, kao i s visećim mostom kod Vitaminke. Na području grada Banjaluka proglašeno je vanredno stanje

  • 2

Situacija na području grada Banjaluka usled obilnih padavina izuzetno je teška. Reka Vrbas izlila se na nekoliko lokacija. Poplavljena su naselja Lazarevo, Derviši, Kumsale, Karanovac, Trn.

Takav nivo Vrbasa nije zabeležen u istoriji grada. Proradilo je i nekoliko desetina klizišta.

Na području grada Banjaluka doneta je odluka o proglašenju vanrednog stanja.

Komunalnim preduzećima u tom gradu naređeno je da stave u stanje pripravnosti svo raspoloživo ljudstvo i materijalno tehnička sredstva.

Voda je prelila stari i novi most u Trapistima. Odnela most u Česmi preko Vrbanje. Isto se dogodilo i sa mostom u Priječanima, kao i s visećim mostom kod Vitaminke.

Vrbas preti i gradskim mostovima, blizu je izlivanja na Rebrovačkom i Venecija mostu. I polovina mjesne zajednice Karanovac je blokirana. Voda prodire i u više stambene objekte.

U pojedinim naseljima u Banjaluci nema električne energije, a ugroženi ljudi ne mogu da pozovnu ni spasioce jer su u prekidu i signali mobilne telefonije.

Dešavanja uživo u vezi sa poplavama, najugroženijim mestima u Srbiji i vanrednom situacijom možete pratiti ovde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA