OSTALI JOJ SAMO KLJUČEVI: Ovo je žena koja je izgubila sve

Suada Osmanović i njen suprug Muharem u klizištu su ostali bez kuće u kojoj su planirali da provedu svoje penzionerske dane. Da nesreća bude veća, ovo je druga kuća od koje su joj ostali samo ključevi

  • 16

Suada Osmanović i njen suprug Muhamed iz sela Paraća kod Kalesije u Bosni i Hercegovini u klizištu su izgubili čitavu kuću.

Suada je očajna, plače dok priča. Ona nije toliko tužna zbog materijalnog gubitka, koliko zbog gubitka krova nad glavom koji je sinonim za porodično gnezdo i ljubav.

Suada je pre rata živela u Prijedoru. Imala je porodicu, kuću i posao, a onda je došao rat. Isterana je 1992. godine iz svoje kuće, supruga su joj odveli četnici i ubili ga, kao i 250 njihovih sugrađana.

- Gledala sam tada kako sve nestaje, čovek sa kojim imam decu, imovina, sloboda... Uzela sam ključeve od kuće uspela da se spasim troje dece i sebe i otišla u "beli svet". U Švajcarskoj sam radila, mučila se, hranila decu da bi ih izvela na pravi put. Kad sam se posle osam godina udala za Muharema, odlučili smo da napravimo kuću u njegovom rodnom selu Paraći, da bismo imali gde da provedemo penzionerske dane - s tugom priča Suada, koja je iz kuće uspela da sačuva tek po neku uspomenu.

Suada čuva ključeve i nekadašnje kuće u Prijedoru. U rukama steže i ključeve kuće u Paraćima. Volela je svaku ciglu u tim kućama i svaku je oplakala, kaže setno. Sa suprugom je bila u banji kada su im javili da im je klizište odnelo dom. Ne veruje da ju je sudbina po drugi put stavila na iskušenje.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs / Izvor: avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Leko

    20. maj 2014 | 23:01

    Zalosno...

  • Mile

    20. maj 2014 | 23:58

    Eh tugo tuzna,kakva tragedija:-(Zelim Vam sve najbolje od srca.Molim se za sve ljude koji su zrtve ove velike tragedije sto nas je zadesila.Apelujem na humanost,mozemo sve samo kad hocemo.

  • vladimir

    21. maj 2014 | 01:06

    Decu je spasila to je najvaznije. Otisla je u Svajcarsku i prozivela. Sa SUI penzijom moze gde hoce i kako hoce,a mi smo ovde ceo zivot poplavljeni. Gledali smo te izbeglice,nevoljnike kako prolaze ovuda kroz BG i odlaze dalje i za nekoliko godina se vracaju,kao gospoda, sa pososima prvog sveta,a mi i dalje gde smo bili, izbeglice u svojoj zemlji.Bogu hvala imamo i dalje svoje kuce,stanove ali mozemo samo da sedimo u njima. Zelim joj svako dobro.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA