Danas je Dan žalosti u BiH

U Bosni i Hercegovini proglašen je Dan žalosti zbog žrtava koje su stradale u poplavama, a obeležava se obaveznim isticanjem zastave BiH na pola koplja na zgradama državnih institucija

  • 9

U Bosni i Hercegovini danas je Dan žalosti zbog katastrofalnih poplava koje su, prema dosadašnjim podacima, odnele više od 20 ljudskih života.

Odluke o proglašenju Dana žalosti donele su vlade Federacije BiH i Republike Srpske.

Dan žalosti se obeležava obaveznim isticanjem zastave BiH na pola koplja na zgradama državnih institucija.

Na Dan žalosti ne mogu se održavati programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mestima, a medijske kuće su dužne da usklade i prilagode svoje programske sadržaje.

U Federaciji BiH stradalo je najmanje sedam osoba, dok je u Srpskoj do sada evidentirano 17 žrtava poplava, prenele je agencija Fena.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ing.Miloš J.Đonović

    20. maj 2014 | 10:40

    Mi vam želimo da što prije odklonite teške posledice nepredljive vodene stihije i saosjećamo sa vašim osjećanjima tuge i bola.

  • posavka

    20. maj 2014 | 10:29

    Svima širom balkana.. Naše saučešće!! ;(

  • posteno govoreci

    20. maj 2014 | 10:28

    u Sarajevu su cekali da RS proglasi dan zalosti pa da i oni proglase isti dan pa da vi naivno napisete dan zalosti u BiH...to je i dalje isto ono Sarajevo koje ne dozvoljava da Srbi pronadju zemne ostatke najblizih pobijenih u ratu, jer bi onda neko morao da odgovara za ubistva civila...nazalost u Sarajevu za te ljude nikada nije bilo dana zalosti...ali to vas sada ne zanima, mislite da ovo nije trenutak da se to uzima u obzir, a oni na to i racunaju...biti naivan na Balkanu je smrtno opasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA