NEMA PREDAHA: Kompanije neprestano šalju pomoć ugroženima!

Veliki broj kompanija donirao je, kako u novcu, tako i preko potrebnu robu, kao pomoć građanima koji su stradali u poplavama. Pozivu su se odazvale i RTB Bor, Poštanska štedionica..

  • 0

Veliki broj kompanija donirao je, kako u novcu, tako i preko potrebnu robu, kao pomoć najugroženijim građanima koji su stradali u poplavama. Dobra vest je da iz dana u dan raste broj kompanija koje pomažu!

* Proizvođači poslovnog sistema Svislajon Takovo odrekli su se zarade i snizili cene svojih proizvoda, kako bi bili pristupačniji svim stanovnicima, a posebno onima koji žive u poplavom ugroženim područjima Srbije.

* Kompanija Bimilk, koja posluje u okviru Imleka i Danube Foods Grupe, priključila se humanitarnim akcijama za pomoć ugroženima u poplavama na području Srbije i Bosne Hercegovine. Bimilk je preko Crvenog krsta Republike Makedonije poslao 19.000 pakovanja, odnosno 5 tona svojih sokova Bifrui ka ugroženim područjima.

* Veb portal www.yellowpages.rs putem koga se oglašava preko 50.000 firmi i koristi preko 450.000 ljudi u Srbiji, doniraće u narednih 30 dana 20% prihoda od svih firmi koje se oglase kao pomoć ugroženima u poplavama i taj novac uplatiti u ime oglašenih firmi na namenski račun Vlade Republike Srbije.

* Državna lutrija Srbije (DLS) uplatila je celokupan prihod od uplata za 39. redovno kolo igre na sreću Loto, koje je održano 20. maja, u iznosu od 5,5 miliona dinara

* Delta Holding je stanovništvu Srbije ugroženom poplavama do sada uputila pomoć vrednu 250.000 evra, a ta suma biće uvećana za iznos jednodnevne zarade svih zaposlenih. Donacija uključuje obuću, odeću, veš, vodu i stočnu hranu.

* Srpska asocijacija menadzera (SAM) je do sada sakupila blizu 3,5 miliona evra u novcu i robi.

* Kompanija AXA Osiguranje priključila se prikupljanju pomoći najugroženijima u poplavama širom Srbije i poklonila 25.000 litara sveže pijaće vode

* Telenorovi korisnici poslali su ukupno 460.408 poruka na humanitarni broj 1003, namenjen za pomoć stanovništvu u poplavljenim područjima. Cena poruke je 100 dinara, a na donirani iznos ne naplaćuje se porez

Foto: Tanjug/Miša Nikolić

* Sberbanka Srbije je za stanovništvo sa poplavljenih područja obezbedila hranu za bebe, konzerviranu hranu i sredstva za higijenu u vrednosti od 2,5 miliona dinara.

* Kompanija Britiš Amerikan Tobako uputila je pomoć od 20.000 komada pelena, više od 20.000 litara flaširane vode, 5.000 komada konzervirane hrane, više od 2.000 litara sredstava za dezinfekciju i ličnu higijenu, 30 pari čizama, 30 HTZ odela, kao i 2 velika agregata za struju.

* Grundfos Srbija donira 18 pumpi Ministarstvu unutrašnjih poslova - Sektoru za vanredne situacije.

* Jugoslovensko rečno brodarstvo (JRB) uplatilo je donaciju u iznosu od milion dinara na račun Vlade Srbije za otklanjanje posledica poplave, a na poziv JRB odazvao se i veliki broj poslovnih partnera, koji su pomogli finansijski i nabavkom vode, hrane i drugih stvari potrebnih postradalima.

* Rudarsko-topioničarski basen Bor, u konsultaciji sa Štabom za vanredne situacije, kupio je i u potopljeni Obrenovac poslao 100 pumpi za ispumpavanje vode sa manje pristupačnih mesta, saopšteno je danas iz kompanije.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA