Srpske kompanije nastavljaju da pomažu ugroženima!

I danas, kao i prethodnih dana, raste raste broj kompanija koje pomažu ugroženom stanovništvu u nastradalim područjima. Pogledajte ko je sve i koliko donirao

  • 2

Mnogobrojne srpske kompanije nastavljaju da doniraju novčanu pomoć i robu najugroženijim građanima koji su stradali u poplavama. I danas, kao i prethodnih dana raste raste broj kompanija koje pomažu!

* Alpha Bank Srbija donirala je Crvenom krstu Srbije iznos od 1,1 milion dinara za pomoć ugroženima u poplavama i otklanjanje posledica katastrofe. Banka je obezbedila i hotelski smeštaj i pokrila troškove boravka za 10 porodica svojih zaposlenih, čiji su domovi oštećeni u poplavama. Pored donacije novčanih sredstava, zaposleni banke će sprovesti volontersku akciju prikupljanja pomoći za ljude kojima je ona u ovom času neophodna, kao i za svoje kolege iz poplavljenih područja.

* Kompanija “Secut d.o.o.” donirala je 300.000 dinara preko račun Vlade Srbije za pomoć ugroženim građanima, a uputila je i robnu pomoć u vidu sredstva za održavanje higijene, uglavnom sredstva za dezinfekciju površina i sredstva za dezinfekciju ruku, u vrednosti od 50.000,00 dinara. Pored ove pomoći, kompanija Secut je od prvog dana stavila na raspolaganje i svoje kapacitete, kako ljudstva, tako i vozila, za razvoz donacija iz Ušće Shopping Centra do centara za dostavu pomoći, a zaposleni su uključeni u volonterske aktivnosti, kao i akcije prikljupljanja pomoći.

* Industrija mesa Matijević iz Novog Sada nastavlja sa pružanjem pomoći ugroženim građanima sa poplavljenih područja. Danas je u saradnji sa MUP –om Srbije u Obrenovac upućen kamion pomoći sa 59 520 komada konzervi paštete, vrednosti 2.023.000 din, a donacija IM Matijević do sada je preko 5 000 000 dinara .

* Konzorcijum sedam kompanija, predvođen irskom konsultantskom firmom Project Management Group iz Dablina, uplatila je 10.000 evra na račun Vlade Srbije kao pomoć ugroženima od poplava. Konzorcijum koji čine PM grupa, Ekoris, Ist Vest konsalting, Naxta, Eppco, Belit i irski Institut za javnu upravu, trenutno je angažovan na projektu Evropske unije (EU) koji pomaže Vladi Srbije u planiranju i pripremi budućih projekata koji će biti finansirani iz IPA fonodva.

* Kompanije članice grupe Inex Services Group, Inex Plus d.o.o., BFS Servis d.o.o., još jednom su u neprilikama izazvanim poplavama koje su zadesile Srbiju, dale primer humanosti i velikog srca, onima koji su u nevolji. Najugroženijima, kompanije članice grupe Inex Services Group pomagale su iz dana u dan uplatom novčanih sredstava u iznosu od 1.000.000,00 dinara, kao i donacijom velike količine vode i osnovnih životnih namirnica koje su zaposleni ove kompanije odnosili. Iznos ukupne donacije je 2.000.000,00 dinara.

* Trgovinska kompanija Silbo donirala je danas 12 tona hrane namenjene ugroženima u poplavama širom Srbije. Reč je o donaciji u iznosu od pet miliona dinara, koja obuhvata konzerviranu hranu, testenine, i ostale proizvode. Ovo je prva isporuka kompanije Silbo, a u planu su još dve u narednom periodu.

- Prateći situaciju na terenu, pripremili smo 12 tona hrane. Uložićemo maksimalne napore da u saradnji sa državnim institucijama nastavimo sa isporukama i pomognemo ljudima u nevolji. Koristimo ovu priliku da apelujemo i na sve druge - pojedince i kompanije, da se odazovu i pomognu, sada, kada je humanost naš najveći saveznik u borbi sa strašnim posledicama poplava koje su zadesile građane Srbije - ističu u kompaniji Silbo.

* Borilačka zajednica Srbije se ujedinila sa ciljem kojim želi da doprinese i pomogne ugroženom narodu koliko može u ovom teškom momentu kada im je svaka pomoć potrebna. Ovom prilikom pozivamo sve ljude iz borilačkog sveta Srbije kao i sve zainteresovane da uzmu učesće na humanitarnim seminarima koji će biti organizovani u narednim danima.

Organizovani humanitarni seminari: Beograd - četvrtak 22 maj - MMA seminar u klubu MMA Akademija u 18h, Pančevo - subota 24 Maj 18:00h - MMA seminar - klub Gracie Barra Beograd, Beograd - nedelja 1. jun 17h - seminar brazilske điu đice - klub Gracie Barra Beograd, Kula - nedelja 8. jun - Klubovi iz Kule, Vrbasa, Crvenke, Ruskog Kustura, Bačke Topole - BJJ, MMA, Grappling, Muay Thai, Kick Boks, Aikido, Karate...10:00h

* Ukupna vrednost donacija u robi koju je kompanija Frikom do sada isporučila iznosi 2.300.000 dinara. Na poziv Ministarstva privrede donirano je 1.000.000 dinara u robi široke potrošnje koja je bila neophodna za evakuisano stanovništvo. Isporučeno je i 6 tona smrznute hrane u vrednosti od 1.300.000 dinara, raznim prihvatilištima za stanovništvo iz područja koja su zahvaćena poplavama.

Gerontološkom centru Banjica isporučeno je 200 kg povrća, Prihvatnom centru u Sremčici  800 kg povrća,  Zavodz za vaspitanje dece i omladine Beograd - 250kg povrća, Smeštaju dece iz poplavljenih područja na Avali : 110kg povr a, 30kg pomfrita, 18kg ribe, 60kg testa (ukupno 218kg), Prihvatnom centru u Mladenovcu - 150 kg povrća, Prihvatnom centru u Smederevu - 1,2 tone povrća, Domu za decu u Zvečanskoj - 1 tona povrća,  Vojsci Srbije - prihvatnom centru u Jakovu 1,5 tona testa.

* Kompanija Don Don od petka donira hleb, smrznute proizvode i brašno svim ugroženim područjima. Do sada je dostavljeno više od 11 tona hleba i pekarskih proizvoda, a u akciju je uključeno svih 8 pogona koji posluju u sastavu kompanije.

Žitoprodukt, koji posluje u sastavu kompanije Don Don, donirao je tonu brašna stanovništvu ugroženom poplavama sa područja Krupnja. Takođe, iz ovog pogona Don Don-a u saradnji sa Crvenim krstom Srbije i PU Zrenjanin svakoga dana distribuira se 1000 vekni hleba.

*  Vip korisnici su do sada poslali 265.596 poruka na humanitarni broj 1003 prikupivši tako više od 26 miliona dinara za pomoć ugroženom stanovništu u poplavljenim područjima i sanaciju štete.

Dešavanja uživo u poplavljenim područjima možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pero Celebic

    22. maj 2014 | 23:09

    E ovo se broji obpvako, srcano.. nek i meni pozajme koji dinar ;)

  • milisav

    22. maj 2014 | 22:08

    Ovu gospodjicu odmah bi ozenio samo neka mi se javi ovde komentarom kod mene nema poplave i nece ni biti u planini na ravnici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA