UŽAS U NOVOM PAZARU: Majka zaključala u kavez bolesnog sina!

U kavezu koji je napravljen u delu sobe nema nameštaja. Na podu je dušek prekriven najlonom i prekrivačem. Dečak je sa tri strane okružen zidovima, a sa četvrte su rešetke

  • 16

Maloletni dečak M. J. (16) iz Novog Pazara već tri godine živi u metalnom kavezu. Njegova majka A. J. pregradila je deo sobe rešetkama i tu smestila sina jer je težak psihički bolesnik.

Novopazarka A. J. kaže za Informer da je prinuđena da dete drži iza rešetaka jer je zbog bolesti često agresivan i tuče je. U kavezu koji je napravljen u delu sobe nema nameštaja. Na podu je dušek prekriven najlonom i prekrivačem.

- Moj sin ume da bude agresivan, često me je udarao i zbog toga sam mu napravila kavez, gde ga zatvaram. Tako sam prečila da me tuče, ali i da sebi nanosi povrede. Hranu mu doturam kroz rešetke i ponekad uđem kod njega. Dešavalo se da me i tada napadne - kaže samohrana majka ovog dečaka.

Kada se naljuti, dečak se udara pesnicama u glavu, baca jastuk i ćebe. On je sa tri strane okružen zidovima, a sa četvrte su rešetke. Nadležni u Centru za socijalni rad tvrde da nisu znali da dečak živi u nehumanim uslovima kao divlja zver!

- Povremeno mu uključim televizor koji je u drugom delu sobe. Gleda ga kroz rešetke, najčešće muzičke emisije, koje ga umiruju. Mnogo mi je žao deteta, zatvoren je ovde i retko kad ga izvodim u šetnju. I ja sam bolesna, nemam snage da ga kontrolišem - s gorčinom priča A. J.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    17. jun 2014 | 07:02

    Ovoj majci ne treba osuđivanje. Treba joj podrška u rešavanju ovog problema. A mediji nas navode da na odmah lupimo etiketu, osudimo ovu majku i ispunimo sebe gorčinom...

  • Su

    17. jun 2014 | 08:18

    I u ovakvim uslovima,majka se sigurno bolje brine o njemu,nego sto bi to radili u nekoj ustanovi! Zena je bolesna,i ko zna kakve orobleme ima.. Nazalost zivimo u takvoj drzavi,da tamo gde bi trebali da nadjemo pomoc zatvorena su nam vrata,ili se traze pare

  • ana

    17. jun 2014 | 09:15

    koje institucije da li ste vi normalni? jel niste gledali film šta rade tim ljudima u ovoj siromašnoj zemlji u kojoj se i zdravi jedva odbrane. Tu mu je najbolje. Ostavite ženu na miru.Bolje nego da sedi go na betonu i da ga polivaju hladnom vodom i da ga muve prekrivaju.Ne izigravajte zapad mi smo afrička džungla.Ako je čist i sit neka mu daju neku terapiju i kraj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA