TRENIRAJU STROGOĆU: Na Megatrendu pooštrili kriterijume, studenti padaju kao muve! (FOTO)

Studente na ovom privatnom fakultetu profesori poslednjih dana obaraju zbog najmanje sitnice, a idu toliko daleko da otvoreno kritikuju i dojučerašnjeg rektora Miću Jovanovića

Nakon dugogodišnjeg osporavanja i velikog broja novinskih članaka koji su se odnosili na afere vezane na kupovinu diploma s Megatrenda, izgleda da su mnogi profesori ovog Univerziteta odlučili "da okrenu novi list" kako bi popravili narušenu reputaciju ove ustanove. Pojedini u toj nameri idu toliko daleko da studenti poslednjih dana neosnovano izvlače "deblji kraj".

Po rečima studenata, mnogi profesori ovog privatnog univerziteta toliko su pooštrili kriterijume, pa više ne tolerišu ni najmanje izgovore studenata, čak ni one opravdane, posebno otkako je počeo junski ispitni rok.

- Danas je trebalo da imam ispit za koji sam se spremala nekoliko nedelja unazad. Na početku ispita htela sam da ugasim telefon kako me niko ne bi ometao. Međutim, profesorka je to protumačila kao moju nameru da varam, pa me je udaljila sa ispita. Na kraju sam ostala uskraćena za polaganje predmeta za koji sam se temeljno spremala - objašnjava studentkinja druge godine M. K. i dodaje da je u sličnoj situaciji bilo još mnogo njenih kolega.

Njih obaraju poslednjih dana zbog najmanje sitnice, kriterijumi su pooštreni do krajnjih granica, a profesori, ozlojeđeni zbog loše reputacije Megatrenda, u pravom smislu te reči, treniraju strogoću na studentima.

Pretpostavka je da je ovakav odnos između profesora i studenata jedan od načina da se iskompromitovani ugled Megatrenda popravi i da se povrati izgubljeno poštovanje ove obrazovne ustanove.

S tim u vezi, neverovatno zvuči podatak da pojedini profesori uveliko ogovaraju dojučerašnjeg rektora Miću Jovanovića.

- Svi smo u čudu poslednjih dana, posebno kad profesori krenu da kritikuju Miću rečima: "Mi smo završili državne fakultete, a on?" Svi su svesni da je ugled fakulteta narušen, pa profesori na ovaj način iskaljuju bes na nama. Nije nam samo jasno zašto se sve to odvija preko leđa studenata - kaže naš sagovornik koji takođe pohađa ovaj fakultet.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ajde ne lupajte

    26. jun 2014 | 17:25

    Padali su i do sada.Imate mnogo predrasuda u vezi Megatrenda.Profesori su dovođeni sa državnih fakulteta,kriterijume su imali iste...predaju odlični stručnjaci poput Vladimira Vučkovića i sl.Kod našeg naroda kada se nešto uhvati na zub tu spasa nema.A neki studenti Megatrenda kad go ksžu da uče ismejavaju ih pa i sami lažu jer protiv vetrenjača ne mogu

  • Bojan

    26. jun 2014 | 19:30

    Zavrsio sam i drzavni i privatni, pa verovatno imam veca prava od ostalih da iznesem stav. Razlika u fakultetima je minimalna, naravno sve zavisi od samog studenta i njegovog cilja u zivotu. Zaposlio sam se u jednoj od najjacih kompanija u Srbiji, radim kao konj, ali imam dobru platu. Zaposlenje mi je omogucila praksa sa privatnog fakulteta. I za kraj, cenjene kolege, nemoj da vas lazu da je bitna diploma, poslodavcu je bitno samo znanje i koliki ce profit da mu donesete.

  • Babangida

    26. jun 2014 | 17:52

    Ma ljut ste vi fakultet, neki dan mi ortak Megatrendas rece da ima ispite: utorak, sredu, cetvrtak, petak, subotu, pa u utorak i sredu.. i da misli da ce ih sve poloziti.. Na Pravnom ako sam mogao u jednom roku da polozim maksimalno 3 ( pod uslovom da drugi ili treci put izlazim na neki ) i sa razmakom od 7 dana.. puna kapa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA