OVAKO SE AMERIKANCI ZAHVALJUJU TESLI: Došao je s 4 centa u džepu i promenio čitav svet!

Američka ambasada u Beogradu, povodom rođendana Nikole Tesla, jednog od najvećih umova u istoriji, oglasila se na Tviteru i tim povom uputila samo reči hvale i čestitke

  • 19

Američka ambasada  u Beogradu, povodom rođendana Nikole Tesla, jednog od najvećih umova u istoriji, oglasila se na Tviteru i tim povom uputila samo reči hvale i čestitke:

Američka ambasada poručila je da je Tesla genije bez čijih bi izuma naš svet izgledao potpuno drugačije:

Ovaj naučnik je najviše doprineo nauci i tehnološkom progresu sveta kao pronalazač obrtnog magnetnog polja, indukcionog motora, polifazne naizmenične struje, generatora i kompletnog sistema proizvodnje i distribucije električne energije.

Čuveni pronalazač je konstruisao generator struja visoke frekvencije i napona, danas poznat kao "Teslin transformator", transformator bez jezgra, Teslinu zavojnicu, ili Teslin kalem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • master

    10. jul 2014 | 20:20

    @pedja: tebi hvala nisu ni uputili, pa nemas pravo ni da ga odbijas. Da je Tesla razmisljao kao ti ostao bi da cuva ovce ili bi eventualno postao pop. Srbija Teslu samo svojata, iako je samo jednom bio u Srbiji u njoj proveo jedan dan. Za sve njegove uspehe su zasluzni druge drzave, a Srbija ni malo.

  • Bojan

    10. jul 2014 | 20:44

    Lepo je sto mu je Amerika zahvalna, ali je degutantno i nekulturno cestitati mrtvom coveku rodjendan i pozeleti mu srecu u to ime. Mrtvom coveku se obelezava dan smrti, a zivom rodjendan.

  • Imenjak

    10. jul 2014 | 21:58

    Sretni smo sto smo ga imali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA