Brutalni policajci ubili astmatičara od 200 kg dok su ga davili pri hapšenju (FOTO) (VIDEO)

Erika Garnera je moralo pet policajaca da obuzda, jer se opirao hapšenju. Međutim, sve je krenulo po zlu, jer je počela pena da mu izlazi na usta dok su ga organi reda maltretirali i mučili

  • 39

Astmatičar Erik Garner (43), sa Stetn Ajlenda, umro je tokom hapšenja kada su ga policajci bacili na pod, davili i udarali njegovu glavu o asfalt.

- Ne mogu da dišem! Ne mogu da dišem! - vikao je Garner dok se opirao hapšenju.

Astmatičar je inače težak 181 kilogram, oženjen je, ima šestoro dece i dvoje unučadi. Nakon nekog vremena, prestao je da se opire i ostao je bez svesti. Njega je moralo da obuzda pet organa reda.

Očevici su rekli da je Garneru počela da izlazi pena na usta, a da su policajci govorili da je sve uredu.

Policijski zvaničnici su izjavili da je Garner bio uhapšen zbog prodaje neoporezovanih cigareta i da je preminuo u pritvoru od srčanog udara.

- Oni pokrivaju svoje guzice, razdvajao je ljude koji su se tukli. Policajci su ga maltretirali i šikanirali dok ga nisu ubili - rekla je Esav Garner, supruga preminulog.

Ona je rekla da njen muž nije bio radno sposoban, jer je patio od raznih bolesti, uključujući hroničnu astmu, dijabetes i imao je poremećaj u disanju.

Jedan svedok je rekao da su policajci u civilu počeli da ispituju Garnera o prodaji neoporezovanih cigareta.

Drugi očevidac, Remzi Orta, snimio je telefonom celu situaciju i govorio je policajcima da je Erik pokušao da spreči tuču između tri muškaraca, i da nije prodavao cigarete.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoxvox

    19. jul 2014 | 23:56

    "komisija je,strogom internom istragom,utvrdila da nije bilo prekoracenja ovlasti u djelovanju organa reda." to vam je epilog brutalnih ubojstavea policije u SAD-u,u Hrvatskoj,kod vas i manje vise svugdje u svijetu!jeste li primjetili da pandurima nikad ne kasni placa,da imaju najbolji beneficirani radni staz,eto i "licence to kill"...bagra sadisticka

  • Feki

    19. jul 2014 | 23:12

    To što se vidi na snimku nije opiranje,policajci su se bacili na čoveka koji nije ni dovršio svoje reči.Sve njih treba na sud.

  • Srbin iz dijaspore

    19. jul 2014 | 23:12

    Nenormalno mi digne zivac ovakav snjimak!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA