JOŠ JEDAN KOBNI LET: U rušenju aviona poginula 51 osoba na Tajvanu!

Detalji nesreće nisu poznati, ali se prema prvim informacijama, radi o avionu ATR72-a na letu lokalnom GE222. U avionu je bilo 54 putnika i članova posade, a strahuje se da je poginula 51 osoba, dok je sedam povređeno

  • 8

Avion tajvanske aviokompanije "Transejža erlajns" srušio se danas prilikom prinudnog sletanja po olujnom vremenu na aerodrom u arhipelagu Pengu, a strahuje se da je u nesreći poginula 51 osoba, objavila je tajvanska agencija CNA.

Detalji nesreće nisu poznati, ali se prema prvim informacijama, radi o avionu ATR72-a na letu lokalnom GE222. U avionu je bilo 54 putnika i članova posade. Avion je saobraćao na domaćoj liniji, iz Tajpeja za Pengu.

Avion je sa međunarodnog aerodroma Kaohsiung poleteo u 17 časova po lokalnom vremenu, a trebalo je da sleti 35 minuta kasnije. Ipak, prema dostupnim podacima let je završen sat nakon predviđenog vremena za sletanja.

- Strahuje se da je poginula 51 osoba, dok je sedam povređeno -  rekao je novinarima direktor tajvanske Uprave civilne avijacije Šen Či. Šef vatrogasne službe Pengua izjavio je, međutim, da je u udesu život izgubilo 45 ljudi, dok je Civilna avijacija navela da je stradalo 47 ljudi, preneo je Rojters.

Informacije o samoj nesreći su oprečne - neki izvori tvrde da je izvršeno prinudno sletanje van aerodroma, a drugi da je do nesreće došlo prilikom sletanja na lokalni aerodrom Magong.

Pretpostavlja se da je jako nevreme uzrok, a prema nepotvrđenim informacijama došlo je do eksplozije i avion je zahvatila vatra. Neki izvori spominju da je avion udario u nekoliko prizemnih kuća.

(Telegraf.rs / Beta / Foto - ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miiile, još dinamita!

    23. jul 2014 | 16:06

    Tarabići rekli da će padati pečeni ljudi sa neba....

  • jagodinac

    23. jul 2014 | 16:41

    Pa ako je bilo 54 putnika i chlanova posade kako je moguce da je poginulo 51 putnik a sedam povredjeno? Ocekujem da ce i ovo rushenje aviona da pripishu Putinu.

  • Mister No

    23. jul 2014 | 17:01

    I njih su rusi oborili!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA