POŽARI ZBOG OLUJE: Goreli Kraljevo i Vrnjačka Banja!

- Grom je udario u električne ormare u nekoliko ugostiteljskih objekata i izazvao kratak spoj. Vatrogasne službe su brzo reagovale, tako da su sprečile da se požar raširi dalje. U Vrnjačkoj Banji, u parkovima je bilo oborenih stabala, i to je danas sanirano. Na ulicama u Kraljevu je bilo dosta vode, pa su vatrogasci iz nekoliko naselja, celu noć ispumpavali vodu - kaže Radoica Kočović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu

  • 1

Olujni vetar, praćen grmljavinom i pljuskovima, koji je sinoć zahvatio okolinu Kraljeva, nije pričinio veliku materijalnu štetu.

Kako je Tanjugu izjavio Radoica Kočović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu, u tom periodu dogodilo se nekoliko manjih požara u ugostiteljskim objektima u Kraljevu, Vrnjačkoj Banji i na Kopaoniku, ali su odmah sanirani.

- Grom je udario u električne ormare u tim objektima, i izazvao kratak spoj. Ali, vatrogasne službe su brzo reagovale, tako da su sprečile da se požar raširi dalje. U Vrnjačkoj Banji, u parkovima je bilo oborenih stabala, i to je danas sanirano. Na ulicama u Kraljevu je bilo dosta vode, pa su vatrogasci iz nekoliko naselja, celu noć ispumpavali vodu - rekao je Kočović.

U pojedinim delovima Kraljeva, došlo je do nestanka struje, pa su službe Elektrodistribucije imale posla tokom cele noći.

Prema rečima Kočovića, prognoze su da će narednih dana na području Kraljeva pasti oko 40 litara kiše po kvadratnom metru.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivica

    31. jul 2014 | 22:49

    Tursticka ponuda Kraljeva:Zemljotresi,poplave,oluje i pozari i to sve na jednom mestu.Gde to mozete videti i to za dzabe?Naravno i zatvorene fabrike,ljudi bez posla i prazih dzepova.Dobrodosli u dolinu prokletih!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA