Klinci na Tviteru uče da "duvaju" (FOTO)

Fotografija devojke koja spava na oblacima uz natpis "pušenje pre spavanja", džoint u jagodi i parola "dajte travi šansu", čine samo deo onoga što se na Tviteru objavljuje pod haštagom #weedtweets. Utvrđeno je da pomenute tvitove čitaju većinom Amerikanci, uzrasta između 17 i 19 godina

  • 3

Analizom haštaga #weedtweets na Tviteru, utvrđeno je da veliki broj tinejdžera koristi društvene mreže za učenje novih načina uživanja kanabisa, kao što je pušenje uz pomoć raznih lula, pa čak i voća.

U okviru istraživanja koje su sproveli naučnici sa Medicinskog univerziteta u Sent Luisu ispitan je sadržaj 2.590 tvitova, koje je korisnik pod nadimkom Stillblazingtho objavio između maja i decembra prošle godine. Rezultati su pokazali da 82 odsto tvitova korisnika koji ima više od milion pratilaca čine poruke koje podržavaju korišćenje marihuane.

Fotografija devojke koja spava na oblacima uz natpis "pušenje pre spavanja", džoint u jagodi i parola "dajte travi šansu", čine samo deo onoga što se na Tviteru objavljuje pod haštagom #weedtweets. Tinejdžeri kače fotografije svojih zaliha marihuane i nadmeću se ko ima više.

Naučnici ovu statistiku smatraju zabrinjavajućom, posebno zbog činjenice da su korišćenjem alata "Demographics Pro for Twitter", utvrdili da pomenute tvitove čitaju većinom Amerikanci, uzrasta između 17 i 19 godina.

Iako autori studija nemaju dokaze da momci i devojke koji slikaju kanabis zaista i konzumiraju tu drogu, oni pozivaju roditelje da prečešljaju Tviter i potraže dokaze o rizičnom ponašanju svoje dece.

(Telegraf.rs / Izvor: 24 sata)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branislav

    31. jul 2014 | 18:17

    Ma legalizujte to i dajte na trafike heroin,igle,kokain,met,sit,eksere i sve sto moze da se sabije u njusku ili venu samo da se rokamo mi besposleni paraziti sto zivimo kod keve i caleta na gajbi u 30 godina.Sve bi ja te razmazene pic..ce u askaru na godinu pa u fabricke krugove da se razvija zemlja.Niko se nebi ni kacio na net, ljudi bi imali para,zene,decu,kuce a na gudru nebi ni pomisljali,ne bi imali vremena jer bi imali zivot.

  • D.V.D.

    1. avgust 2014 | 07:38

    To buducnosti nasa , poklon ood zapadne napredne civilizacije.

  • njuska

    2. avgust 2014 | 09:07

    svako ko marihuanu stavlja u isti kos sa heroinom, kokainom, extazijem, itd, je ili neinformisan, debelo, il je imbecil. najcesce je ovo drugo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA