Ruski konvoj još stoji na granici, stanje u Ukrajini alarmantno

Oko 200 ruskih kamiona obojenih u belo i danas stoji na 30 kilometara od graničnog prelaza kod Donjecka

  • 31

Konvoj ruskih kamiona u kojima je, kako tvrdi Moskva, humnitarna pomoć za stanovništvo istočne Ukrajine i dalje stoji u Rusiji, nekoliko kilometara od granice. Konvoj čeka inspekciju, dok pobunjenici u Donjecku optužuje vlasti Kijeva da to namerno oteže.

- U Donjecku koji je uporište proruskih pobunjenika, pod opsadom ukrajinske vojske, zabrinjavajuća je humanitarna situacija i željno se očekuje pomoć Rusije - izjavio je "premijer" samoproglašenje "Narodne Republike Donjecka", Aleksandar Zaharčenko.

Oko 200 ruskih kamiona obojenih u belo i danas stoji na 30 kilometara od graničnog prelaza kod Donjecka, javlja Frans pres iz Rusije i dodaje da je konvoj tu još od četvrtka.

Ukrajinski graničari i carinici koji su stigli na rusku teritoriju još nisu počeli inspekciju tovara u kamionima jer čekaju dokumenta o sadržaju tereta. Za to je zadužen Međunarodni komitet Crvenog krsta koji će raspodeliti pomoć stanovništvu u mestima zahvaćenim ratom.

Ukrajinske vlasti sumnjaju da bi u ruskim kamionima moglo biti oružje i municija za pobunjenike.

Problem s ruskim tovarom je iskomplikovalo to što Ukrajina tvrdi da su njene snage u četvrtak zaustavile i delom uništile drugi konvoj ruskih okopnih vozila koja su ušla u Ukrajinu, što je Moskva demantovala.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jagodinac

    16. avgust 2014 | 18:07

    Nema nishta od gazhenja Ukrajine. Rusija je dozvolila urajinskim vojnicima da na teritoriji Rusije pregledaju konvoj. Zar jaka i odluchna drzhava to mozhe sebi da dozvoli?

  • Eto

    16. avgust 2014 | 17:48

    Uzalud ti svo oružje jer ne možeš ratovati ako nemaš hrane jer izgleda da će ti separatisti koje su ukrajinci okružili crknut od gladi ako im ovaj konvoj ne dođe!

  • Hm

    16. avgust 2014 | 17:46

    Znači sad je postalo jasno da taj konvoj nije zbog ruskih civila nego je stvarno pun humanitarne pomoći ali prvo za separatiste da mogu dalje napadati ukrajince jer kažu da umiru od gladi a leb je važniji i on tenkova!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA