Ukrajinska vojska ubila 34 civila u Donjecku

Tokom poslednjeg dana sukoba na istoku Ukrajine ranjeno je 29 civila, dok je njih 34 izgubilo život, a sve u pokušaju ukrajinske vojske da opkoli Donjeck

  • 17

U okršajima između ukrajinskih i proruskih snaga ubijena su 34 civila u poslednja 24 časa u Donjeckom regionu, saopštili su danas lokalni zvaničnici.

- Tokom poslednjeg dana kao rezultat vojnih dejstava, 34 žitelja regiona su poginula i 29 njih je ranjeno - navedeno je u saopštenju regionalne administracije, prenela je agencija AFP.

Ukrajinske vladine snage pokušavaju da na istoku Ukrajine opkole Donjeck i potisnu proruske snage iz Luganska, navela je agencija AP, dodajući da se istovremeno ulažu i diplomatski napori da se okončaju sukobi u kojima je više od 2.000 ljudi poginulo, a 300.000 raseljeno.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    20. avgust 2014 | 14:35

    Ustaski metod ubij civila zadovolji zivotinjski instikt.

  • Zvezdanov

    20. avgust 2014 | 14:48

    To se desava zato sto u redovima Ukrajinske vojske nema pravih Ukrajinaca nego fasista i placenika stranih sluzbi.Dok Rusija brani svoj i Ukrajinski narod desni sektor predvodjen od Natoa pucaju na sve sto se krece.

  • Marko

    20. avgust 2014 | 15:26

    Lepo su navijaci Dnjepra pozvali na uzdrzanost prema ustaskoj braci sa kojima su se zajedno borili i '42-'43.Nacisti su se povampirili,imena su im ista,podrska katolicke crkve ne nedostaje, zrtve su takodje iste:Srbi i Rusi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA