ZBUNIO JAVNOST: Kontroverzan govor lekara koji se izlečio od ebole (VIDEO)

Prvo obraćanje javnosti doktora Kenta Bredlija, koji se pomoću eksperimentalnog leka izlečio od virusa ebole bilo je prilično zbunjujuće i okarakterisano je kao kontroverzno

  • 16

Doktor Kent Brentli uspešno se izborio sa smrtonosnim virusom ebole, i to zahvaljujućim novom eksperimentalnom leku koji je prvi na svetu isprobao. Njegovo obraćanje javnosti, prvi put pošto se vratio iz Liberije, mnogi su opisali kao "kontroverzno".

- Danas je čudesan dan. Veoma sam radostan što sam živ, i što sam ponovo sa porodicom - rekao je Brentli.

Brentli i njegova koleginica Nensi Vrajtbol su prvi primili eksperimentalni lek, i ujedno su prvi "zapadnjaci" koji su javno govorili o njemu. Ali u svom govoru, Brentli umesto da se zahvali istraživačima i nauci, on se zahvaljivao Bogu. On se više puta zahvalio Bogu na njegovoj milosti, i takođe je pominjao da ga je "Bog pozvao da bi služio narodu Liberije".

Nensi Rajbol i doktor Kent Brentli izlečeni su od virusa ebole i pušteni su kući iz bolnice Emori u Atlanti.

Kent Brentli i druga obolela Nensi Rajbol su dopremljeni iz Liberije u SAD ranije ovog meseca i bili su na specijalnom tretmanu u odeljenju za izolaciju pomenute bolnice.

U tekućoj epidemiji ebole u Zapadnoj Africi dosad je umrlo 1.350 osoba, dok se broj obolelih procenjuje na više od 2.200.

Bolest se prenosi direktnim kontaktom sa telesnim tečnostima obolelih.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / izvor: bbc.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ex sns

    22. avgust 2014 | 16:43

    Prevarant.

  • EU

    22. avgust 2014 | 19:10

    Poenta price je ta da je lek postojao pre epidemije, ali da nisu hteli da ga otkriju

  • IN

    22. avgust 2014 | 18:25

    Svako ima prava da kaze ono sto oseca. Ko se to postavlja iznad stvoritelja i sta je tu kontraverzno. Jeste ga bog sacuvao da nije hteo ni jedan lek ne bi pomogao, ni jedan lek ne bio stvoren, ne bi smo postojali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA