KREMLJ: Putinove reči o Kijevu su istrgnute iz konteksta!

- Da li je to rečeno ili ne, po meni je istrgnuto iz konteksta i imalo je potpuno drugačiji smisao - rekao je pomoćnik Vladimira Putina Jurij Ušakov, koji je osudio obelodanjivanje telefonskog razgovora između predsednika Rusije i predsednika Evropske komisije Žozea Manuela Barozoa

  • 12

Pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov izjavio je danas da su reči Vladimira Putina o mogućnosti da "uzme Kijev za dve nedelje" istrgnute iz konteksta i da su imale sasvim drugačiji smisao, a da je nekorektno od strane predsednika Evropske komisija Žozea Manuela Baroza obelodanjivanje telefonskog razgovora s Putinom.

- Da li je to rečeno ili ne, po meni je to istrgnuto iz konteksta i imalo je potpuno drugačiji smisao - rekao je Ušakov.

Putinov pomoćnik je rekao da je objavljivanje detalja telefonskog razgovora nekorektno i da izlazi iz okvira diplomatske prakse.

-  Ukoliko je to bilo učinjeno, smatram da je to nedostojno za jednog ozbiljnog političara - kazao je Ušakov, a preneo je Itar Tas dodajući da je predstavnik Kremlja još jednom demantovao informacije o ulasku ruske vojske u Ukrajinu.

Ruska agencija podseća da se u štampi pojavila informacija u kojoj se Barozu pripisuju reči o njegovom telefonskom razgovoru sa Putinom, u kom je navodno ruski predsednik rekao da bi u slučaju potrebe ruska vojska brzo mogla da zauzme Kijev.

Kako prenose ruski mediji, informaciju je objavila juče italijanska Republika a razgovor je obavljen 29. avgusta uoči samita EU.

Nemačkom "Špiglu" u onlajn izdanju, jedan zapadnoevropski diplomata je potvrdio da je Barozo, koji je tražio objašnjenje povodom navodnog prelaska vojnika ukrajinske granice, tako opisao taj razgovor učesnicima samita, preneo je Dojče vele.

Republika je pretpostavila da je ovom izjavom ruski predsednik stavio do znanja da ga ne treba provocirati uvođenjem novih sankcija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOŽE PRAVDE

    2. septembar 2014 | 11:39

    Bitno je samo to da kad se rat završi svake godine se na dan državnosti diže ukrajinska zastava u centru Donjecka kao što se to radi svake godine u centru Knina,tako da se na kraju vidi da su te ruske žrtve za novorusiju bile uzalud kao i one srpske za veliku srbiju jer ima Boga i pravedan je i zato na kraju izgube oni koji otimaju tuđe kao 1918 i 1945 i 1995!!!

  • cola

    2. septembar 2014 | 15:33

    Putinov problem je sto je previsok za cirkus a prenizak za život! Zato su ga vladari i odredili za "lidera" pijanim Rusima...

  • Vlada

    2. septembar 2014 | 11:46

    Putin nista nije slagao bio je iskren!da hoce zgazio bi ukrajinu za dve nedelje...a nece....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA